• header2

Dag 03 / Exmouth - Sidmouth

We worden gewekt door het geluid van de meeuwen. Buiten schijnt het zonnetje en de lucht is blauw. Dat ziet er goed uit op onze eerste wandeldag.

Eerst een full english breakfast. Eieren, spek, sausages, witte bonen in tomatensaus en hash browns. En alsof dat nog niet genoeg is kunnen we ook nog vers fruit, joghurt, cereals en brood pakken. Een goede bodem voor een lange wandeling.

Om kwart over acht gaan we op pad. De koffers laten we achter. Die worden keurig met een bagagevervoer service naar ons volgende hotel gebracht. We lopen langs de promenade (Esplanade) van Emouth naar Orcombe Point, het meest westelijke puntje van de Jurassic Coast. Het punt wordt gemarkeerd door de Geoneedle, die is opgebouwd uit verschillende steensoorten van de Jurassic Coast.

Na de Geoneedle lopen we hoog boven de rode kliffen eerst langs een gigantisch holiday park en daarna door mooie natuur met heel veel prachtige uitzichten naar het schattige plaatsje Budleigh Salterton. In de Cosy Teapot drinken we thee met een heerlijk stuk homemade cake. Dat is echt fijn hier, je kan overal lekkere thee krijgen!

Na Budleigh Salterton gaat de trail een stukje landinwaarts. Veel vogels hier bij een riviertje. Een stuk verder komen we weer bij de kust en klimmen we weer omhoog. De trail gaat daarna steeds omhoog en naar beneden. Het wisselt lekker af. De uitzichten zijn grandioos. Echt mooi hier. Rode kliffen, zee, graanvelden, maisvelden, weilanden, bloemetjes, schapen, koeien en nog een tweede holiday park boven de rode kliffen.

Rond half drie lopen we Sidmouth binnen. We zien een kasteel-achtig gebouw en lopen er naar toe. Het blijkt het Clock Tower Cafe te zijn in de Connaught Gardens. Het ligt hoog boven Jacobs Ladder Beach. Het ziet er erg gezellig uit. Mensen zitten lekker buiten in het zonnetje op het terras tussen de felgekleurde bloemenperken.

Dus ook wij gaan weer aan de thee met taart. We lopen het er wel weer af! Daarna lopen we nog een rondje door de prachtige tuinen en vervolgens naar de promenade van Sidmouth. Het is gezellig druk hier. Echt zo'n engelse badplaats met veel ouderen en ook wel wat gezinnen. Tikje vergane glorie, maar wel een leuke sfeer. Ons hotel ligt midden in het centrum. We zijn er om half vier en hebben dan 23,5 km op de wandel gps staan.

We worden uiterst vriendelijk ontvangen en krijgen een grote kamer (zeker voor engelse begrippen) waar onze koffers al staan. We frissen ons op en luieren even op de kamer. Daarna verkennen we het centrum van Sidmouth. Heel veel winkeltjes in gezellige uitziende oude pandjes met uitbouwjtes en schattige etalages. We eten lekkere fish and chips en een salade bij The Black Horse. Daarna nog even flaneren op de promenade.

Overnachting: Dukes, Sidmouth

Foto's