• Duitsland header

Dag 03 / Ahrweiler - Bundenbach

Na het lekkere ontbijt in hotel Rodderhof pakken we de boel weer in en vertrekken naar het plaatsje Masterhausen waar we de Masdascher Burgherrenweg lopen. Deze wandeling van ruim 14 km werd in 2018 uitgeroepen tot de mooiste wandeling van Duitsland. We beginnen rond tien uur. Het is bewolkt en vrij koud. De natuur lijkt hier minder ver dan in Ahrweiler. Misschien omdat het hier wat hoger is? Aan de bomen en struiken zien we nog heel weinig groen.

Toch is de wandeling heel afwisselend. Zelfs zo vroeg in het voorjaar voelen we dat alles op uitbarsten staat. Knoppen aan de struiken en veel vogeltjes. Het pad gaat flink omhoog en omlaag. We genieten van de uitzichten over velden en dorpen, maar ook van de beken en grotten in de diepe dalen. En we passeren een prachtige ruïne, burcht Balduinseck, waar we ook in kunnen. Onderweg veel picknickplaatsen. Onder iedere picknicktafel hangt een trekkertje om bij regen de tafel droog te maken. We passeren ook wat oude molens (of restanten daarvan) en informatieborden over de historie. Mooi verzorgd allemaal.

We zijn rond drie uur weer bij de auto. Het was een uitdagende wandeling met veel hoogteverschillen. We voelen het flink in onze kuiten.

Na de hike rijden we naar hotel Forellenhof in de buurt van Bundenbach. Het ligt midden in de natuur en er is een forellenkwekerij op het terrein. We houden even rust op onze nette kamer. Rond zes uur gaan we eten in het bijbehorende restaurant. Heerlijke forel!

Foto's