• Duitsland header

Dag 05 / Bundenbach - Thuis

Het is vandaag maar vier graden en het regent pijpenstelen. Daarom geen lange wandeling, maar een bezoek aan Burg Eltz aan de Moezel. Op de website wordt gewaarschuwd voor de drukte, maar daar zullen we zo vroeg in het seizoen vast geen last van hebben. We checken uit bij hotel Forellenhof en rijden naar het kasteel. Onderweg zelfs sneeuw!

Vanaf de parkeerplaats is het een kwartier lopen over een breed pad door een bos. Prima te doen, want het spettert nu nog maar alleen een heel klein beetje. Ineens, om een hoek, zien we het prachtige, sprookjesachtige kasteel liggen. Wat een plaatje! Heel fraai.

Er zijn maar enkele bezoekers. We hebben nog een half uurtje voordat de engelstalige tour begint. Dus eerst een kop thee met gebak en een snelle blik in de schatkamer. De tour is een aanrader. Mooi kasteel van buiten, maar ook van binnen!

Daarna rijden we richting huis. Vlak voordat we de snelweg opgaan nog snel een warme lunch in een cafeetje in een onbeduidend plaatsje. Leuk zo’n break van een paar dagen. We zijn er even helemaal uit geweest.

Foto's