• header2

Dag 08 / Abbotsbury - Isle of Portland

Het ontbijt in Abbey House is te lekker. Niet zozeer de eieren (die krijgen we ook), maar de heerlijke grapfruit en de muesli met vette joghurt. Een fantastisch logeeradres in een heel erg mooi plaatsje.

We verlaten om half tien Abbotsbury. Vandaag lopen we naar Portland Island. Het grootste deel van de wandeling voert langs de Fleet Lagoon. De lagoon lijkt op een brede rivier met heel veel vogels. Aan de overzijde van de lagoon ligt Chesil Beach. Een soort dijk van kiezelsteentjes tussen de zee en de lagoon. Chesil Beach en de lagoon lopen helemaal door tot het schiereiland Portland.

Rechts van ons dus het rustige vogelrijke water van de lagoon. Links van ons weides, graanvelden, velden met tuinbonen en af en toe een camping of holiday park. Een mooie, rustige, niet al te moeilijke wandeling. Alleen af en toe wat glibberige paadjes.

Na bijna 10 kilometer passeren we Moonfleet Manor. Een Georgisch landhuis-hotel, bekend om de gastronomische keuken, waar de upperclass vakantie viert. We nemen nieuwsgierig een kijkje (doen onze modderschoenen netjes uit bij de ingang) en hoewel we merken dat het niet gebruikelijk is kunnen we thee met scones bestellen. Ze komen het serveren (op een sjieke etagiere) in de lounge, waar meerdere robuuste zithoeken zijn. Een prachtige ruimte in Britse koloniale stijl met geweien, een berenkop en een tijgervel aan de muur. Hotelgasten zijn hier aan het socializen of aan het lezen. Een leuke sfeervolle stop.

Het is de hele morgen al een beetje aan het motregenen, maar daar hebben we weinig last van. Vanaf een uur of twee gaat het veel harder regenen. We hebben wel goede regenjassen, maar na enige tijd zijn onze wandelbroeken toch aardig doorweekt. Het mag de pret niet drukken. We hebben goede zin.

In de regen lopen we naar Ferry Bridge. Via deze brug komen we op Portland Island. Dit is een minder stuk, want we lopen pal langs de drukke autoweg. Het is nu echt donkergrijs weer en door alle nattigheid hebben we het koud. We stappen flink door op de brug waar geen einde aan lijkt te komen.

We zijn helemaal blij als we om half vijf de B&B bereiken vlak na de brug. We worden heel vriendelijk ontvangen door de eigenaar en hebben een mooie kamer. Snel alle natte spullen uit en een warme douche. De eigenaar van de B&B reserveert ondertussen voor ons een tafel bij het beach café Quiddles, waar we om half zeven heerlijk zeeduivel en gamba's eten met uitzicht op zee.

We hebben vandaag 24 kilometer gelopen. Morgen doen we een rondje Portland Island. Hopelijk beter weer!

Overnachting: Seventy Seven Fortuneswell, Portland

Foto's