• IMG 2024 08 19 154154

Dag 01 / Thuis - Sélestat

We gaan relaxed de deur uit vanmorgen. We hebben immers de hele dag de tijd om naar het beginpunt van onze wandeltocht te reizen. Het plan is om de auto te parkeren bij het station in het stadje Offenburg (Duitsland). Het ligt gunstig voor zowel het begin- als eindpunt van onze wandeltocht.

Rond twee uur zijn we in Offenburg op de parkeerplaats achter het station. Genoeg plek, maar de betaalautomaat accepteert geen van onze kaarten en de DB BahnPark app blijkt niet te downloaden op onze Nederlandse telefoon. Daar sta je dan met je goede gedrag. Gelukkig is er een parkeergarage in de buurt waar we de auto alsnog kwijt kunnen.

We reizen met de trein verder naar Sélestat (Frankrijk) en lopen vanaf het station naar ons hotel net buiten dit plaatsje. Mooie kamer met uitzicht op een klein pretpark (Cigoland) met daarachter de heuvels van de Vogezen.

We eten lekker (eend en vis) bij Auberge De La Ferme. Het restaurant ligt naast ons hotel. Gelukkig had de receptioniste een reservering voor ons gemaakt, want het is er onverwacht druk.

Overnachting: Hotel Cigoland, Kintzheim

Gelopen: 2,4 km