• deepsouth header8

2017 / Atlanta - Atlanta

Reizigers: Chris en Marijke
Reisduur: 23 dagen
Aantal km: 4100 km
Aantal verschillende overnachtingsplaatsen: 17

Eindelijk is het er van gekomen. Een road trip door het zuidoosten van de Verenigde Staten. Country & western, blues en jazz. Katoenvelden en victoriaanse plantagehuizen. Moerassen en de mighty Mississippi. Southern food, alligators, schildpadden en civil war sites. Witte stranden, statige eiken, spanish moss. We hebben het allemaal gezien.

Het was een hele afwisselende reis door misschien wel het meest contrastrijke deel van Amerika. Rijk/arm, blank/zwart, statige mansions/krakkemikkige shotgun huisjes, weelderige natuur/kale katoenvelden, (neo)confederates/yankees, stedelijk/landelijk, droogte/overstromingen. De tegenstellingen wisselden elkaar in hoog tempo en dicht bij elkaar af.

We zagen initiatieven om deze contrasten aan te pakken. Zoals het plaatsje Water Valley (MS) waar bewoners de handen ineen slaan om het dorp een facelift te geven. Maar we reden ook door (in het verleden florerende) plaatsen met veel leegstand en armoede, zoals Greenwood (MS), Port Gibson (MS), Donaldsonville (LA).

We hebben genoten van de mensen, de muziek, de historie, het eten, de kleine plaatsjes en de grote steden, de stranden, de swamps, de rivieren en de Smoky Mountains. Het was een heerlijke vakantie.