• deepsouth header8

Dag 18 / Charleston - Hendersonville

Congaree National Park

We hebben vandaag weer een nieuw nationaal park ontdekt. Het Congaree National Park ten zuidoosten van Columbia in South Carolina. Het park is het grootste bottomland hardwood forest van Amerika. Kenmerkend voor het bos is dat de rivier (Congaree River) meerdere keren per jaar buiten zijn oevers treedt. Het materiaal uit de rivier wordt op de bodem van het bos afgezet. Deze rijke, modderige grond zorgt voor een unieke vegetatie.

We zijn er kwart over tien en maken een wandeling van ruim 11 kilometer (Oakridge Trail) door dit interessante gebied. Het eerste en laatste deel van de wandeling gaat over een boardwalk. Als we dieper in het park komen lopen we op een goed aangegeven, soms modderig, pad. We moeten over heel wat omgevallen boomstammen klimmen. Na de steden Savannah en Charleston is het fijn om weer in de natuur te lopen. Het is goed wandelweer en het is leuk dat het bos zo anders is dan we gewend zijn. Er is heel veel te ontdekken aan bomen, planten, dieren en (vogel)geluiden.

Het meest apart zijn de oranje-bruine riviertjes (creeks) met moerascypressen. We hebben de moerascypressen deze vakantie al eerder gezien, maar niet zo'n heel groot bos vol. Vooral de 'knees', de uit de grond recht omhoog stekende luchtwortels, zijn een apart gezicht. We zien ook bloemen die we nooit eerder zagen, rivierkreeftjes en een havik. Na de wandeling eten we nog wat in de picnic area. Om half drie rijden we verder richting de Smoky Mountains. Hendersonville, NC is vanavond ons einddoel. Het is nog dik twee uur rijden. Onderweg doen we boodschappen bij een grote Walmart.

Jackson Park, Hendersonville

Bij ons motel is geen gelegenheid om te barbequen, maar de receptioniste zoekt voor ons op in welk park in Hendersonville dat wel mogelijk is. Dat is Jackson Park. We rijden er naar toe en eten heerlijk buiten met in de verte uitzicht op sportvelden. We zien een witte squirrel. Die hadden we nog nooit eerder gezien.

Overnachting: Best Western Hendersonville Inn, Hendersonville, NC

Foto's