• deepsouth header8

Dag 10 / New Orleans - Pensacola Beach

Pensacola Beach in noordwest Florida blijkt vandaag toch een behoorlijk eind van New Orleans te liggen. We vertrekken om negen uur uit New Orleans en zijn pas tegen half vier in de Paradise Inn in Pensacola Beach. Onderweg nog wel twee stops. De eerste bij een Walmart in Alabama. De tweede stop bij het Big Lagoon State Park in Florida. Hier zijn we rond half twee om te lunchen bij een van de picknicktafels. We wandelen er ook nog wat rond. Rond drie uur rijden we de Pensacola Beach Bridge over (1 dollar toll). Het is erg druk op deze zonnige zaterdag. We sukkelen naar de Paradise Inn.

Pensacola Beach

Pensacola Beach is een toeristisch plaatsje op Santa Rosa Island, een lange landstrook die met bruggen verbonden is met het vasteland. De Paradise Inn is een wat ouder klein motel aan het water. Er is een heel klein strandje, een binnenplaatsje met een gas barbeque en een beach bar waar ook simpele gerechten geserveerd worden. De beach bar doet goede zaken. Als we aankomen zijn er de nodige groepen jongeren flink aan het pimpelen.

We moeten even omschakelen, zo'n drukke badplaats. Eigenlijk wilden we nog wat wandelen, maar met de zee zo dichtbij besluiten we eerst een duik in de zee te nemen. De temperatuur van het water valt goed mee.

Na het zwemmen gaan we bbq-en. Er is verder niemand die gebruik maakt van de gas barbeque. Op de binnenplaats is het rustig op af en toe een paar passendere aangeschoten jongeren na.

Strand bij Fort Pickens

Om half zeven rijden we naar Fort Pickens. Het fort en het gebied er omheen wordt beheerd door de National Park Service, dus onze America the Beautiful Pass kunnen we hier gebruiken. Langs de weg ernaar toe zien we de mooie duinen en het bijna spierwitte zand van het strand. Heel fraai.

We parkeren de auto in de buurt van het fort en bekijken het van buiten. Dan klimmen we een muurtje over en lopen naar het prachtige witte strand. De zon staat laag. Er loopt een Amerikaanse blauwe reiger (great blue heron). En even verder nog een. Ze zijn echt groot en lopen statig over het strand. Mooie hun silhouet tegen de ondergaande zon.

Als de zon onder is rijden we terug. We nemen nog een drankje bij de beach bar, waar live muziek is. Gezellige sfeer.

Overnachting: Paradise Inn

Foto's