• deepsouth header8

Dag 19 / Hendersonville - Waynesville

John Rock Loop Hike

Vandaag reizen we van Hendersonville naar Waynesville. Beide plaatsen liggen in North Carolina, de staat waar we een aantal jaren hebben gewoond toen de kinderen klein waren. Het voelt nog steeds vertrouwd aan. We kiezen voor de route door het Pisgah National Forest (highway 276). Het is een mooie route door frisgroene bergen over een bochtige weg.

De eerste stop is bij het Pisgah Center for Wildlife Education. Hier lopen we de John Rock Loop, een wandeling van 10 kilometer en bijna 300 meter hoogteverschil (gemeten met onze wandel gps). We wandelen door een mooie bos met veel beekjes die we regelmatig oversteken via bruggetjes of stenen. Er groeit heel veel rhodondendron en berglaurier (mountain laurel). De laatste staat volop in bloei, varieƫrend van wit tot roze. Prachtig! Als we ruim vier kilometer hebben gelopen komen we aan bij de John Rock Overview. Een groot, iets schuin aflopend, rotsplateau met prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de Looking Glass Rock. Het is nog wat vroeg om te lunchen, maar we blijven hier een hele tijd genieten en eten wat fruit.

Daarna gaat de hike nog verder naar boven. Op het hoogste punt heb je, kijkend door de bosjes heen, ook nog wat views. We komen nog diverse mooie plekjes en kleinere watervalletjes en beekjes tegen.

Rond twee uur zijn we weer bij de auto. Er staat een picknicktafel vlakbij waar we lunchen.

Looking Glass Falls / Sliding Rock

We stoppen kort bij de Looking Glass Falls, een grote waterval die direct langs de kant van de weg ligt. Een paar mijl verder weer een stop bij Sliding Rock om te kijken naar de waaghalzen die over deze natuurlijke waterglijbaan (een gladde rots) naar beneden glijden. Het is er vrij rustig op deze maandag in mei en we hoeven geen entree te betalen.

Cradle of Forestry in America

Dan zien we een bord 'Cradle of Forestry in America'. We weten niet of dit leuk is, maar nemen een kijkje. We kunnen er gratis in met onze America the Beautiful Pass. In het enorme Visitor Center met een expositie over bosbeheer zijn we de enige bezoekers. We zijn op de plek van de Biltmore Forest School, de allereerste school voor bosbeheer in Amerika.

We laten de expositie in het Visitor Center voor wat het is, maar lopen op het terrein de twee trails langs o.a. de sfeervolle oude schoolgebouwen, een oude logging locomotief en een houtzagerij met een oude stoommachine.

Om half zes zijn we bij ons motel voor de komende drie nachten. Vanuit onze kamer hebben we prachtig uitzicht op de groene bergen. We doen een wasje bij een coin laundry en ondertussen boodschappen bij een Ingles supermarkt. Deze heeft een deli afdeling met heerlijke kant-en-klaar gerechten. We kopen warme kip en stellen onze eigen salade samen.

We eten buiten bij het zwembad van het motel waar wat tafels en stoelen staan met parasol.

Overnachting: Best Western Smoky Mountain Inn

Foto's