• deepsouth header8

Dag 22 / Waynesville - Dawsonville

Vandaag rijden we weer naar Georgia, want morgen vliegen we vanaf Atlanta weer naar huis. We rijden via een mooie route door de Appalachian foothills naar ons einddoel van vandaag, het plaatsje Dawsonville. We slapen hier, omdat hier de North Georgia Premium Outlets zijn en het onze gewoonte is om de laatste dag nog wat te shoppen.

Onderweg naar Dawsonville bezoeken we nog een aantal plaatsen.

Appalachian Trail

De eerste stop is enkele mijlen boven Helen op state route 75. Hier kruist de Appalachian Trail de weg. We wilden hier eigenlijk nog wat wandelen, gewoon omdat het zo'n beroemd voetpad is, maar we zien er van af als we zien hoe steil het pad naar beide kanten omhoog gaat door een wat ongezellig donker bos.

We zien op de parkeerplaats wel twee backpackers, waarmee we een praatje maken. We komen er niet helemaal achter of ze de hele Appalachian Trail willen lopen naar Maine. Ik schat in dat ze dat niet gaan halen gezien hun oude, zwaar uitziende materiaal. Bovendien leggen ze naar eigen zeggen maar 5 tot 8 mijl per dag af en worden ze steeds ingehaald door jonge wandelaars.

Helen

De volgende stop is het plaatsje Helen, een té foute en kitcherige replica van een beiers alpendorpje. Alle (horeca)ondernemingen hebben een beierse uitstraling, compleet met beierse spreuken en afbeeldingen op de muren, een duitse konditorei en een biergarten. Het is wel erg grappig om hier even rond te lopen. Er is zelfs een winkel met allemaal nederlandse producten, zoals delfts blauw en hollandse levensmiddelen. We lopen hier even binnen en maken een praatje met de verkoopster. We drinken thee met sachertorte in de konditorei (ha ha).

Dahlonega

We rijden verder naar Dahlonega, waar we een rondje lopen in het historische centrum. Een aardig plaatsje. Veel motoren vandaag, die een hoop herrie maken.

Amicalola State Park

We hebben inmiddels wel zin om wat te wandelen in de natuur en rijden in de buurt van Dawsonville naar het Amicalola State Park. Hier blijkt ook de grootste waterval (ruim 200 meter hoog) van Georgia te zijn. We parkeren de auto bij het Visitor Center en lopen naar de onderkant van de waterval. Hij is zo groot dat je niet de hele waterval in een keer kan zien. We klimmen de 600 treden naar boven en zien steeds meer. Helemaal boven is de waterval minder mooi, maar het uizicht over de heuvels is hier wel prachtig. We eten wat aan een picnic tafel. Via de andere kant van de waterval lopen we het pad weer terug naar de auto. Een loop hike van ruim 2 mijl.

North Georgia Premium Outlets

Rond vier uur zijn we bij ons motel in Dawsonville. We frissen ons op, checken in voor onze vluchten en printen de boardingpassen in het business center van het motel. Daarna gaan we naar de North Georgia Premium Outlets, waar we allebei nog wat leuke aankopen doen en wat eten in de food court.

We kijken met heel veel plezier terug op deze vakantie in het verrassend leuke en afwisselende zuidoosten van Amerika. Het was iedere dag weer een feestje.

Overnachting: Quality Inn & Suites Dawsonville

Foto's