• Foto

2022 / Alpenpanorama-Weg (CH) DEEL2

Alpenpanorama-Weg

Reizigers: Chris en Marijke
Reisduur: 12 dagen
Bestemming: langeafstand pad Alpenpanorama-Weg in Zwitserland, etappe 11 t/m 24 (m.u.v. 17 en 18), blauwe markers, 220 km, 7315 m omhoog, 8307 m omlaag.

In mei liepen we de eerste tien etappes van de Alpenpanorama-Weg in Zwitserland. We wandelden van de Bodensee naar Luzern en hadden prachtig weer. Déze vakantie hebben we onze tocht over dit langeafstandspad voortgezet. We zijn gestart in Luzern (waar we in mei waren geëindigd) en eindigden in Lausanne. Na Münsingen hebben we, in verband met de beschikbare tijd, etappe 17 en 18 overgeslagen.

Het was opnieuw een prachtige wandeltocht, over de kammen van de Voor-Alpen. De eerste vijf dagen hadden we prachtig nazomer weer. Daarna werd het gaandeweg steeds natter en werd het echt herfst. We hadden allebei goede regenkleding (ook regenbroek) bij ons, en ik was erg blij met de combinatie van wollen handschoenen en waterdichte dunne over-wanten om mijn handen droog en warm te houden. Op koud weer kun je je kleden, maar warm blijven bij een combinatie van kou en regen is lastiger. Gelukkig lukte dat wel goed. Mede natuurlijk door de fysieke inspanning.

We hebben het prachtig groene, goed georganiseerde Zwitserland met zijn ietwat gereserveerde bewoners wat beter leren kennen. En last but not least bezochten we op de heen- en terugreis onze (klein)kinderen in Basel. Heel gezellig!

Het eerste deel van de Alpenpanorama-Weg liepen we in mei 2022.