• Foto

Dag 05 / Moosegg - Münsingen

Vanmorgen hebben we even oponthoud als we om kwart over acht willen uitchecken bij het hotel. Blijkbaar kan alleen de hotelmanager de rekening uitdraaien en die heeft zich verslapen. Een medewerkster trommelt hem telefonisch snel op en vraagt of we tien minuten kunnen wachten. Dat is toch wel gek in een hotel dat beter wil zijn dan de middelmaat. Gelukkig duurt het maar een paar minuten voordat de (zichtbaar net uit bed gestapte) man er is. De rekening is snel uit de computer getoverd en dan mag het meisje het verder weer afhandelen (Dank Herr Direktor). Ze houden hier van hiërarchie.

We lopen vandaag van Moosegg naar Münsingen. Met name de eerste helft tot het plaatsje Grosshöchstetten is weer erg mooi. De Alpenpanorama-Weg volgt vaak de hoogste paadjes op de berg met uitzicht op de dalen en de bergen in de verte. Op een mooie dag als vandaag is dat echt genieten.

We dalen af naar Grosshöchstetten waar we lunchen bij Gasthof Löwen. We zijn er al om half twaalf en het is er nog rustig. Een half uur later zijn alle tafeltjes bezet. De vrouw die onze bestelling opneemt werkt er pas voor de tweede dag. Iedere keer als ze denkt dat ze iets niet goed doet zegt ze dat. Wel lief, want ze doet het echt prima. Het valt niet mee om een, slecht Duits sprekend, buitenlands stel te begrijpen die ‘richtige Milch’ in de ‘Schwarzer Tee’ wil. Het plankje met brood, kaas en vleeswaren smaakt uitstekend.

Met hernieuwde energie lopen we de volgende tien kilometer door bos en glooiend, groen boerenland naar Münsingen. In Münsingen lopen we even de Migros binnen voor wat boodschappen. In hetzelfde gebouw is ook een café waar we wat drinken.

Om tien voor vier gaan we met de trein naar het plaatsje Uettendorf (25 minuten reistijd) waar we eten en slapen in Hotel Krone. Morgen vervolgen we de wandeling bij Berghaus Gurnigel. Maar daarover morgen meer.

Overnachting: Landgastof Krone, Uetendorf

Gelopen: 20,4 km
Omhoog: 400 m
Omlaag: 825 m

 

Foto's