• Foto

Dag 04 / Lüderenalp - Moosegg

Als we de gordijnen open trekken worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht. De Alpen zijn goed te zien. Wel heel ver weg, maar toch indrukwekkend.

Aan de lekkere kazen bij het ontbijt merk je dat we in Emmental zijn. Hier geen zwetende plakjes smakeloze kaas, maar grote verse kazen op een plank waar we zelf wat van af kunnen snijden. Ook het versgebakken bruine brood is ongesneden. We kunnen naar wens dunne of dikke boterhammen snijden. Heel lekker!

We vertrekken iets voor negenen en lopen gelijk verkeerd omdat we worden afgeleid door wat koeien. Gelukkig merken we het snel. Op de Garmin zie ik dat we dwars door het weiland moeten lopen (moederkoe staat midden op het pad) in plaats van erlangs. Er staan bij afslagen wel kleine gele bordjes, maar toch mis je die snel. Heel fijn om ook de track in de Garmin te hebben.

We lopen lange tijd hoog op de kam van de berg. Net als de voorgaande dagen prachtige uitzichten op de omliggende groene bergen bedekt met weides, bossen en gezellig uitziende, vaak houten boerenhoeves. Het zonnetje schijnt en het is wat warmer dan gisteren. Heerlijk wandelweer. De laatste kilometers voordat we afdalen naar Emmenmatt lopen we over een breed pad door bos. Lekker lopen hier ook.

We dalen af naar de rivier de Emme. Bij de rivier wijken we af van de Alpenpanorama-Weg. We maken een omweg naar het plaatsje Langnau om te lunchen. We lopen langs de Emme en passeren onder andere een kringloopwinkel en een kwekerij. Bij de kwekerij staan heel veel Edelweiss plantjes. We lunchen bij de Coop (we zijn er om 13.15 uur) in een modern selfservice restaurant met goed eten. Gelukkig smaakt het ons goed, want we maken we voor deze maaltijd een omweg van bijna vier kilometer.

Als we weer terug zijn in Emmenmatt gaat het pad weer flink omhoog. Weg van de drukke weg en terug naar de rust en de mooie uitzichten. We logeren bovenop de berg in hotel Moosegg. We zijn er kwart over vier. Ze hebben bij de ingang een koffie/thee machine staan voor de gasten. Erg prettig dat we thee kunnen maken.

We hebben in dit hotel een arrangement geboekt met een viergangen diner. Het is goedkoper dan een losse kamer en a la carte eten. Het restaurant is vrij chic. En bovenop deze berg kunnen we nergens anders heen. Niet dat we dat hadden gewild, want het diner dat we krijgen is echt heerlijk en verfijnd. We gaan de Zwitserse keuken nog eens waarderen. Al twee avonden achter elkaar uitstekend gegeten! En beide keren met een fantastisch uitzicht. Dat is toch echt genieten na een lange wandeltocht.

Overnachting: Hotel Moosegg

Gelopen: 21,4 km
Omhoog: 677 m
Omlaag: 818 m

 

Foto's