• Foto

Dag 03 / Menzberg - Lüderenalp

Wat een topdag was het vandaag. Prachtige wandeling, mooi weer en lekker eten. We beginnen de dag met een verzorgd ontbijtje. We zijn de enige hotelgasten, maar vanmorgen is er wat meer leven in de brouwerij. Er worden overdag ook trainingen gegeven in dit grote, verzorgde hotel.

We lopen ruim anderhalf uur door een glooiend groen landschap. Bos en weides wisselen elkaar af. In de verte de Alpen. De hoogste pieken komen boven de laaghangende wolken uit. Dan slaan we een smal bospad in en gaat het ineens steil omhoog. Ik laat Chris graag voorop lopen als we omhoog gaan. Zijn tempo is heel prettig. Ik heb de neiging te snel te gaan om dan even later weer te moeten stoppen om op adem te komen.

Kwart over elf komen we aan bij Berghotel Napf. Het hoogste punt van vandaag op 1400 meter hoogte. Wat een gezellige sfeer. Veel wandelaars die, beschut tegen het enorme gebouw aan, in het zonnetje zitten. We gaan ook aan een tafeltje zitten en bestellen thee en een Napfteller, een plateau met uitstekende kaas en lekkere vleeswaren, huisgemaakte aardappelsalade en brood. Het smaakt heerlijk. We kijken uit op een groot grasveld dat weer uitkijkt op de prachtige (voor)alpen.

Na deze vroege lunch lopen we weer verder. Het blijft de verdere wandeling erg mooi. Steeds weer mooie uitzichten. We lopen langs boerenbedrijven, over grasland en door bos. Op zandpaadjes, bospaadjes, grindpaadjes en landweggetjes. Omhoog en naar beneden. Een afwisselende wandeltocht.

Rond kwart over twee nog een stop bij de Lushütte. Weer heerlijk buiten in het zonnetje. Daarna is het nog twee uur lopen tot aan het Bärnsicht Hotel op de Lüderenalp waar we overnachten. We krijgen een ruime, lichte kamer met een fantastisch uitzicht.

We eten ‘s avonds Thaise groentecurrry in het hotel. Omdat het zo goed smaakt wagen we ons ook aan een toetje. Chris neemt Vermicelles, een zoete Zwitserse specialiteit gemaakt van kastanjes. Ik de Meringues met huisgemaakte ijs. Fijn om weer eens lekker eten te krijgen in een hotel.

Overnachting: Bärnsicht Panorama Hotel, Lüderenalp

Gelopen: 22 km
Omhoog: 1045 m
Omlaag: 917 m

 

Foto's