• deepsouth header8

Dag 01 / Amsterdam - Atlanta

Anders dan de afgelopen jaren gaan we dit jaar niet in het hoogseizoen, maar in het voorjaar op vakantie naar Amerika. We gaan naar de Deep South. Voor ons grotendeels een nieuw gebied waar we erg nieuwsgierig naar zijn. Omdat we allebei gisteren nog hebben gewerkt is het even omschakelen.

Reis

We rijden met mijn auto naar Schiphol waar we om half negen Marianne en Michael treffen voor de vertrekhal. Ze wonen in Amsterdam en zijn met de trein naar Schiphol gekomen om de auto van ons over te nemen voor de komende weken. In afwachting van een eigen auto hebben ze op ons kenteken alvast een parkeervergunning aangevraagd die net is toegewezen, dus dat komt heel mooi uit. Leuk om ze nog even te zien voor ons vertrek.

Op Schiphol komen we snel in vakantiestemming. Het is druk, maar het loopt allemaal goed door. Op een enkel oranje hoedje na merken we hier niets van Koningsdag.

We vliegen met United Airlines via Washington DC naar Atlanta. Voor het retourtje betaalden we 320 euro per persoon (schipholtickets.nl). Een goede deal. De vlucht naar Washington verloopt rustig en precies op tijd.

Op het vliegveld van Washington staan apparaten waar we zelf ons paspoort scannen. Het apparaat legt onze vingerafdrukken vast en maakt een foto. We worden in orde bevonden en de machine spuugt voor ons allebei een bonnetje uit. Dan nog langs de customs officer, een paar vragen en het bonnetje afgeven, en het is gepiept. Binnen een half uur zijn we Amerika in. Zo snel hebben we dat nog nooit meegemaakt.

Ook de transfer verloopt vlot. De koffer en koelbox staan er al en kunnen we snel weer afgeven voor de volgende vlucht.

De vlucht naar Atlanta vertrekt een half uurtje te laat. We moeten via een trap met hoge treden het vliegtuigje in. Voor ons geen probleem, maar er zijn wat mensen slecht ter been (overgewicht). Een mevrouw moet er bijna ingehesen worden. Bij iedere stap trekt de steward haar been omhoog naar de volgende trede. Dit verloopt rustig, maar eenmaal in het vliegtuig maakt ze flink stampij. Dat het schandalig is dat ze met een slechte knie zo moet instappen. Ze foetert de arme hulpvaardige steward zo uit, dat meerdere mensen zich er mee gaan bemoeien. Uiteindelijk kalmeert ze en kunnen we vertrekken.

Twee uur later, rond 7.15 pm landen we in Atlanta en een klein uurtje later rijden we weg bij Alamo in een mooie koperkleurige Hyundai Santa Fe Sport AWD (650 euro via autoeurope.nl). Om 9 pm zijn we bij ons motel in Acworth. We hebben beide niet echt honger, dus we drinken alleen wat thee, herschikken de bagage en gaan op tijd slapen. Het is alsof we de reis van vorige zomer gewoon weer voortzetten. Heerlijk.

Overnachting: Super 8 Acworth/Atlanta Area