• IMG 2024 08 19 154154

Dag 03 / Ribeauvillé - Kayserberg

Alweer een heerlijk ontbijt hier in de Elzas. Veel lokale kazen en vleeswaren. We kunnen dat erg waarderen.

Vandaag lopen we naar het plaatsje Kayserberg. Ik heb een eigen wandelroute uitgestippeld door de prachtige wijngaarden van de Elzas. We passeren twee mooie plaatsjes, Hunawihr en Riquewihr. Het laatste plaatsje is wat groter en toeristischer. Hier drinken we koffie/thee in een crêperie die net open gaat en laten we ook twee stukken quiche lorraine inpakken voor onderweg.

De wandeling is prachtig. Overal om ons heen glooiende wijngaarden waar volle trossen druiven aan de wijnranken groeien. We zien veel donkerbauwe druiventrossen, maar ook rode en groene druiven. Hier en daar worden de druiven al geoogst.

We maken een omweg naar Nécropole Nationale de Sigolsheim. Dit is een militaire begraafplaats waar ruim 1500 soldaten rusten die zijn gesneuveld tijdens de gevechten in de Elzas in de Tweede Wereldoorlog. Witte kruizen voor de Franse soldaten en islamitische grafstenen voor de soldaten uit Noord-Afrika. De indrukwekkende begraafplaats ligt bovenop een heuvel met prachtige uitzichten rondom. Mooie plek voor de lunchpauze.

We lopen weer verder door het heerlijke golvende wijnlandschap en bezoeken voor we afdalen naar ons hotel nog het middeleeuwse kasteel van Kayserberg. In de toren kunnen we met een wenteltrap naar boven. Flinke inspanning na een dag wandelen. Wel heel leuk.

We zijn rond half drie bij ons hotel in Kayserberg. Even luieren met een kopje thee. Een uurtje later lopen we nog een rondje door dit mooie plaatsje. Het regent nu een beetje, maar er lopen toch wel wat toeristen. Er zijn veel souvenirwinkels met handgeschilderd keramiek en lokale lekkernijen.

’s Avonds eten we heerlijke flammkuchen bij Flamme & Co. Gisteravond had ik al online gereserveerd, want het is een goedlopend hip en betaalbaar restaurant in het dure Kayserberg. We drinken er uiteraard een Elzas wijntje bij.

Overnachting: Hotel KLE, Kayserberg

Gelopen: 16,7 km
Omhoog: 513 m
Omlaag: 513 m