• IMG 2024 08 19 154154

Dag 06 / Mittlach - Saint Amarin

Voor we weer onderweg zijn is er eerst wat gedoe bij het uitchecken. De patron is er niet, maar hij heeft wel bonnetjes achtergelaten zodat een medewerkster de eindafrekening kan doen. Ze presenteert ons de rekening voor de kamer, het avondeten en het ontbijt. Maar dat is niet correct, want we hebben de kamer al via booking.com betaald. Als we dit melden raakt ze wat in paniek. Ze zoekt in het systeem en na lang zoeken kan ze het inderdaad bevestigen. Ondertussen vragen andere gasten haar aandacht voor het ontbijt. Ze is enorm aan het rekenen en komt uiteindelijk met een bedrag voor het avondeten en het ontbijt. We denken dat het wel klopt, maar als we even later aan de wandel zijn rekenen we uit dat ze toch rond de tien euro te weinig heeft gerekend. We laten het maar zo.

We klimmen door het bos vrij vlot naar boven. Om half tien komen we bij een open plek met een fraai uitzicht over het dal. We zien Mittlach in de diepte liggen. Weer een uur later komen we uit het bos en zijn we bij Col du Herrenberg (1191 m). Mooi hier en steeds meer prachtige views nu.

We blijven nu kilometers lang hoog lopen. Meestal door open gebied met schitterende uitzichten. Het waait hier hard. Soms wandelen we ook ook een stukje door het bos waar we wat beschutter lopen. Een hele mooie etappe.

Om 1 uur zijn we in Le Markstein. Hier zijn een aantal horecagelegenheden en wat skiliftjes die nu natuurlijk niet in gebruik zijn. We strijken neer op het terras van La Bulle. Lekker hier in het zonnetje. We bestellen wat eten en thee. Het eten stelt niet heel veel voor, maar na een lange wandeling smaakt alles goed.

Kwart voor twee lopen we weer verder. Het pad loopt nu parallel aan de Route du Crêtes, dus we horen nu meer auto’s en vooral motoren. Het is niet zo druk, dus we hebben er niet veel last van.

Nadat we Refuge du Storkenkopf (klein onbemand trekkershutje) zijn gepasseerd verlaten we de GR5. We slaan rechtsaf, dalen een stuk steil af en pikken dan de GR532 op naar beneden. We dalen 400 meter over dit fraaie, prettig lopende pad naar ons logeeradres. We zijn er iets voor vijf. Leuke auberge en prettige kamer met balkon en prachtig uitzicht. Koeienbellen als achtergrondmuziek.

Om zeven uur eten we in het restaurant. Het is goed bezet. Veel oudere stellen zoals wij. Het eten is goed en deze keer delen we ook een toetje. Een reuze stuk Schwarzwälder Kirschtorte. Heerlijk.

Overnachting: Auberge du Mehrbächel, Saint-Amarin

Gelopen: 24,3 km
Omhoog: 1182 m
Omlaag: 958 m