• Duitsland header

Dag 02 / Ahrweiler

We starten de dag met een uitstekend ontbijt in hotel Rodderhof. Daarna lopen we via de Marktplatz naar de Rotweinwanderweg. Dit wandelpad loopt langs de vele wijngaarden. Er is nog geen blad aan de druivenstruiken, maar de regelmaat van de keurig opgebonden wijnranken langs de steile hellingen is een mooi gezicht.

De fruitbomen staan in bloei (wit en roze) en we zien ook al veel bloemetjes, o.a. wilde viooltjes en blauwe druifjes. We passeren diverse kleinere plaatsjes die we onder ons in het dal zien liggen. En op sommige heuveltoppen restanten van oude kastelen. Vooral de omgeving van Mayschoss is erg fraai. Het plaatsje is helemaal omringd met wijngaarden. Een plek om nog eens terug te keren als de druiven worden geoogst. We lopen 20 km naar Altenahr. Daar gaan we met het treintje weer terug naar Ahrweiler. We hadden gisteren in het hotel gastenkaarten ontvangen waarmee we gratis kunnen reizen.

We zijn rond vier uur weer In Ahrweiler. Lekker thee met kuchen op een terrasje in het zonnetje. Het is de hele dag al heerlijk weer. We frissen ons op in het hotel en lopen rond zes uur naar Waldporzheim (1,5 km van ons hotel). We eten heerlijk in de stube van wijnhuis Brogsitters Sanct Peter. We kopen na afloop ook wat flessen rode wijn om mee naar huis te nemen.

Foto's