• Duitsland header

Dag 04 / Bundenbach

We kunnen vanmorgen moeilijk uit bed komen. Niet vanwege vermoeidheid, maar we hebben allebei flink spierpijn. Eerst maar weer genieten van een heerlijk uitgebreid, verzorgd ontbijt.

Het is vandaag veel kouder dan gisteren en het miezert. We passen onze plannen een beetje aan door een wat kortere wandeling te kiezen.

We rijden naar het kleine historische plaatsje Herrstein. Vanuit dit plaatsje maken we een rondwandeling van 8,6 km over het Mittelalterpfad. Net als gisteren weer een prijswinnaar. Deze wandeling werd in 2010 tot mooiste wandeling van Duitsland uitgeroepen. Het is een mooie tocht met veel vergezichten over het mooie landschap van de Hunsrück. In de bossen bloeien witte anemoontjes en we zien zelfs nog sneeuwklokjes. We hebben met onze goede regenbestendige wandeluitrusting weinig last van kou en regen.

We zijn om 12 uur weer terug in Herrstein. Een plaatsje met een prachtig oude dorpskern. Veel vakwerkhuisjes en een sfeervol restaurantje dat deze week weer open is gegaan voor het seizoen. We kunnen er terecht voor koffie/thee met een käseteller en kuchen. Dat smaakt bijzonder goed.

Na de lekkere lunch rijden we terug naar hotel Forellenhof. We hadden al gezien je vanaf het hotel kunt wandelen (ca. 2 km) naar een van de mooiste ruïnes in deze omgeving. Het is weer droog dus we gaan gelijk op pad. De Schmidtburg ligt hoog op een heuvel. Als we aankomen zijn we helemaal alleen. Wat een grote ruïne. Veel muurtjes en restanten van torens en andere ruimtes. Het zou een mooie plek zijn voor een “Wie is de mol” opdracht.

Terug in het hotel maken we een kop thee op de kamer en luieren we wat. Rond half vier besluiten we nog wat te doen. We rijden in een klein half uurtje naar het stadje Idar-Oberstein. We zijn nog net op tijd om in drie kwartier het edelsteenmuseum te bekijken. Prachtig museum en we leren ook het een en ander over de edelstenen die in dit gebied zijn gevonden en geslepen.

's Avonds weer lekkere forel met een lokaal wijntje in het hotel.

Foto's