Dag 02 / Slenaken

Als we om kwart voor acht willen ontbijten is er helemaal niemand. Geen andere gasten en geen personeel. Wel staat er een heerlijk ontbijtbuffet uitnodigend op ons te wachten. We vullen onze bordjes en laten het ons smaken. Later komt er toch nog iemand van het hotel. Ze moest eigenlijk het ontbijt serveren i.v.m. corona, maar was verlaat. Verder houdt dit hotel zich wel keurig aan de maatregelen en wij ook. Mondkapjes, 1,5 meter afstand houden, looproutes en handen desinfecteren.

We wandelen om half negen naar Slenaken. Daar begint wandeling nr. 79 die we hebben gedownload van de website wandelgidszuidlimburg.com. De wandeling gaat door het prachtige Gulpdal van Slenaken naar Gulpen en terug (via een andere, langere route).

De wandeling is prachtig. Als we starten zien we nog de sfeervolle dauw in het dal hangen. We genieten van glooiende heuvels, de meanderende Gulp, houten bruggetjes, Mariakapelletjes, weilanden, akkers en bossen met beginnende herfstkleuren. En bij Gulpen lopen we langs kasteel Neuburg. Het is een frisse, zonnige dag. Ideaal wandelweer. We genieten volop, ondanks dat alle horecagelegenheden gesloten zijn. We hebben water en wat te snacken bij ons, dus we redden ons goed.

Om drie uur zijn we weer terug bij het hotel. We hebben dan 20,5 km gewandeld. Op onze kamer drinken we thee en luieren wat. Daarna rijden we nog even naar de supermarkt in Epen om wat proviand te kopen voor de wandeling van morgen.

Ondanks de strenge coronamaatregelen mogen hotelgasten nog wel dineren in het restaurant gedeelte van hun hotel. Het viergangen diner in onze Best Western (menu van de dag) blijkt verrassend lekker en de bediening uiterst vriendelijk. En dat terwijl er zo weinig gasten zijn. Er zijn maar vier tafeltjes bezet.

Overnachting: Best Western Hotel Slenaken

Foto's