Dag 04 / Vaals

In verband met de coronamaatregelen moesten we in dit hotel doorgeven hoe laat we wilden omtbijten. Het hotel heeft nu geen ontbijtbuffet, maar het ontbijt wordt klaargezet op een bijzettafel op de afgesproken tijd. We hebben acht uur doorgegeven en inderdaad staat alles keurig klaar. We zijn bijna de enigen in de enorme zaal. We krijgen onder andere een papieren zak met allerlei soorten broodjes. We vragen of we de resterende broodjes kunnen meenemen. Handig voor de wandeling van vandaag nu alles gesloten is. We hadden nog wat kaas over van gisteren om de broodjes mee te beleggen.

Om negen uur zijn we weer op pad. Het is nog wat regenachtig, maar de voorspellingen zijn goed. Het kan alleen maar beter worden vandaag. We hebben wandeling nr. 60 uitgezocht op de website wandelgidszuidlimburg.com. We gaan deze niet helemaal lopen, maar een variatie erop zodat we ook het drielandenpunt kunnen meenemen.

We lopen vanuit ons hotel eerst naar het gehucht Holset. Een sfeervol buurtgemeenschapje met een mooi kerkje. Hier pakken we de route op. We lopen eerst naar het plaatsje Vijlen over asfaltweggetjes en door akkervelden. In Vijlen haal ik een beker koffie bij de bakker en houden we een korte pauze op een bankje bij de grote kerk.

Na Vijlen lopen we naar het grote bosgebied Vijlenerbosch. We lopen door het mooie bos richting de Belgische grens. Het waait hard. De kastanjes en eikeltjes vliegen ons om de oren. We lopen enige tijd langs de grens om vervolgens weer een stukje naar het noorden te lopen. Onderweg passeren we een grafheuvel uit de Bronstijd. Er staan alemaal gele paddestoelen omheen.

Iets na de grafheuvel verlaten we route nr. 60 en volgen het Krijtlandpad naar het drielandenpunt. We lopen nu weer op een pad met meer uitzicht. Bij het drielandenpunt is het wat drukker. Hier kan je met de auto komen. We zien veel gezinnen met kinderen. Het is natuurlijk ook een leuk uitje in coronatijd. De kids kunnen hier spelen in een speeltuin en er is een labyrinth. En er is een kiosk waar wat eten en drinken te krijgen is. We maken een fotootje bij het hoogste punt van Nederland en het drielandenpunt en vervolgen het Krijtlandpad door Vaals weer terug naar ons hotel.

Om half vier zijn we weer terug. We hebben 19,5 km gelopen. Een heerlijke wandeling en het drielandenpunt was een leuke toevoeging. We vonden wel de wandelingen van gisteren en eergisteren ietsje mooier qua natuurschoon en uitzichten.

Om zes uur eten we weer een lekkere maaltijd in het restaurant van het hotel.

Overnachting: Hotel Kasteel Bloemendaal, Vaals

Foto's