• headerlimburg3

Dag 05 / Vaals - Thuis

Ook vanmorgen staat het ontbijt weer klaar op de tafel. Vandaag valt het wat tegen. Pluspunt is het glas met vers fruit. Minpunt is de papieren zak met afgebakken broodjes. Kleine, niet verse, compacte witte broodjes en kleffe mini croissantjes. Er is ook geen kaas deze keer, op een stuk smakeloze roombrie na.

We checken uit en lopen een rondje door de mooie tuin achter het hotel. Daarna rijden we naar Schin op Geul. Hier start de laatste wandeling van ons korte tripje. Rondwandeling nr. 16 van de website wandelgidszuidlimburg.com door en rondom het Gerendal.

We lopen eerst een stukje langs de Geul en vervolgens door een fraaie laan met statige bomen voorbij kasteel Schaloen en Kasteel Genhoes. Daarna klimmen we via een veld met het geelbloeiende Mosterdzaad naar een mooi beukenbos. Aan de andere kant van het bos dalen we af naar het prachtige Gerendal. Hier is ook een orchideeƫntuin (in het voorjaar geopend). We zien hier veel vlinders. Vlak bij een appelboomgaard klimmen we weer omhoog door het bos. Na het bos nog een mooi gedeelte over landweggetjes weer terug naar Schin op Geul. Onderweg nog een lunchstop op een van de vele bankjes die we tegenkomen. Een erg leuke en mooie wandeling. Terug bij de auto staat er 11,5 km op de teller.

We rijden hierna weer naar huis. De korte vakantie zit er weer op. Echt fijn dat we ondanks alle coronabeperkingen er toch even uit waren. Nederland heeft ook echt mooie gebieden die de moeite waard zijn.

Overnachting: Hotel Kasteel Bloemendaal, Vaals

Foto's