• headerlimburg3

Dag 03 / Slenaken - Vaals

Na een lekker ontbijtje pakken we onze spullen weer in. We rijden naar Epen waar we de auto parkeren op de parkeerplaats aan de Julianastraat vlakbij Restaurant De Pannekoek. Weer gaan we een wandeling doen van de website wandelgidszuidlimburg.com. Dit keer wandeling nr. 795. Deze heuvelachtige en zeer panoramische wandeling biedt fantastische uitzichten op het fraaie landschap rondom Epen.

We lopen door diverse kleine buurtgemeenschappen en zien hier mooie vakwerkhuizen. Asfaltweggetjes worden afgewisseld met paden door weilanden en langs de bosranden. Rond een uur of elf passeren we Restaurant de Rozenhof. In verband met corona kunnen we niet binnen zitten of op het terras, maar we kunnen wel koffie, thee en limburgse vlaai kopen en nuttigen aan de overkant van de straat. Daar staan een paar picknicktafels.

Na deze stop lopen we verder door het fraaie Geuldal naar Kuttingen, het meest zuidelijke plaatsje van Nederland. In de verte zien we een mooi kasteeltje (Belgiƫ). We lopen daarna weer richting Epen door en langs het Bovenste Bos. Om half drie zijn we weer bij de auto. We hebben dan 18,5 km gelopen. Een erg leuke, afwisselende wandeling. Ook wel wat hoogteverschilletjes, maar dat vinden we juist zo leuk aan de wandelingen hier.

We rijden naar hotel Kasteel Bloemendal in Vaals. Een ValkExclusief hotel van van der Valk. We hebben hier twee nachten geboekt. De kamer is van alle gemakken voorzien en we kunnen hier ook dineren, dus dat is makkelijk nu alle andere restaurants de deuren hebben gesloten. Ook in dit hotel worden alle coronamaatregelen goed gehandhaafd.

Het avondeten is heel lekker. In verband met corona hebben ze een beperkte kaart. We kiezen het driegangen menu.

Overnachting: Hotel Kasteel Bloemendaal, Vaals

Foto's