• Header

Dag 06 / Bad Iburg - Tecklenburg

Al om acht uur verlaten we ons hotel. We hebben er heerlijk gegeten, goed geslapen en lekker ontbeten. De meest luxe overnachting van deze trip.

We lopen door Bad Iburg en passeren een Bäckerei waar we wat zoete en belegde broodjes kopen voor onderweg. Daarna bekijken we (van buiten) Kasteel Iburg. In de 11e eeuw liet bisschop Benno II van Osnabrück de residentie en het benedictijnenklooster bouwen op de fundamanten van de voormalige burcht.

We lopen door diverse soorten bossen en hebben veel meer uizichten onderweg dan gisteren. De bossen lijken ook wat anders van karakter. Opener en vaak wat schraler. We zien grote steengroeves, waarin kalksteen voor de cementproductie wordt gewonnen. Het maakt dit traject afwisselend. We rusten twee keer bij een bankje. Lekker dat we verse broodjes van de bakker bij ons hebben.

Het waait vandaag hard. Echt herfstweer. De blaadjes dwarrelen door de lucht. Het is gelukkig niet koud en we houden het de hele dag droog. Fijn lopen.

Om half vier zijn we in het toeristische plaatsje Tecklenburg met zijn witte vakwerkhuisjes. Aan het gezellige plein ligt Café Rabbel waar we Tee mit Kuchen bestellen. We lopen daarna nog even rond in het middeleeuwse plaatsje en klimmen naar de Wiertoren. De toren is vernoemd naar de Nederlandse arts Johannes Wier (16e eeuw) die in Tecklenburg preekte tegen de heksenvervolging en gedurende zijn bezoek aan dit stadje is overleden.

Iets voorbij Tecklenburg komen we aan bij ons laatste hotel van deze vakantie. We krijgen een nette kamer en ook het avondeten is prima. Er staat 27 km op de teller van onze outdoor gps.

Overnachting: Hotel Bismarckhöhe, Tecklenburg

Foto's