• Header

Dag 07 / Tecklenburg - Rheine - Thuis

De laatste dag alweer. We doen deze keer echt Hollands, want bij het ontbijt maken we allebei een extra broodje voor onderweg. We wikkelen ze in een servetje en smokkelen ze de ontbijtzaal uit.

Om acht uur zijn we weer op pad. Het is dreigend weer dus we hebben onze regenbroeken en regenjassen al aan. Al vrij snel lopen we weer door prachtige beukenbossen. Veel brede paden bedekt met felgekleurde oranje-bruine blaadjes. Er zijn minder hoogteverschillen dan de vorige dagen. Het loopt lekker relaxed.

Onderweg krijgen we nog wel een enorme regenbui over ons heen. Even later breekt er toch nog een voorzichtig zonnetje door. Onderweg is er helemaal niets open om wat te eten of te drinken. We zijn blij dat we wat proviand hebben meegenomen.

In de buurt van Hörstel hopen we wat te kunnen drinken bij Am Nassen Dreieck. We moeten een flink stukje omlopen. Inmiddels is het weer gaan regenen, dus we zijn echt teleurgesteld als we zien dat de nering gesloten is. Dat hebben we hier al meer mee gemaakt. De openingstijden die ze op websites vermelden kloppen vaak niet.

In de inmiddels stromende regen lopen we naar het station in Hörstel. De outdoor gps geeft 21,7 km aan als we in de fietsenstalling schuilen. Op het andere spoor vertrekt net een trein naar Rheine. En terwijl ik met koude vingers op een natte telefoon moeizaam kaartjes probeer te kopen op de website van Deutsche Bahn ziet Chris nóg een trein naar Rheine wegrijden. Nee hé. De volgende trein hebben we gelukkig wel.

Op het station in Rheine doen we nog snel een cafeetje aan. Daarna rijden we weer naar huis.

We vonden het weer heel leuk om met de rugzak op pad te gaan. Het pad was mooi (je moet wél van bos houden). De paden waren vaak ook breed, zodat je met twee naast elkaar kunt wandelen. De afstanden en de hoogteverschillen maakten het uitdagend, maar dat vonden we allebei wel leuk. Op sommige trajecten was er onderweg niets open op de tijden dat wij langskwamen. Als we nog eens zoiets doen ga ik daar meer op letten tijdens de planning. Al met al een heel leuk pad, dicht bij Nederland.

Foto's