• Header Limburg 2

Dag 02 / Sint Geertruid - Epen

Iets over achten wordt er geklopt op de deur. Een krat vol met lekkernijen voor het ontbijt staat voor ons klaar. Het ziet er heerlijk uit! Verse smoothies, johurt met vers fruit en granola, heerlijke cones met room en jam, een gekookt eitje, verse broodjes, vleeswaren en kaas. Wat een gezellig begin van de dag.

Om negen uur zijn we weer op pad. Het is stralend weer, maar nog erg koud. Het heeft zelfs gevroren vannacht. Van het wandelen worden we snel wat warmer. We lopen eerst, via België, naar het plaatsje Mheer. Een mooie route door de noordelijke Voerstreek. In Mheer zien we een mooi kasteel. Daarna lopen we naar Banholt. Daar kopen we wat broodjes en kaas bij de Spar.

We lopen verder door open land naar Reijmerstok. Bij een grote boerderij mogen de koeien naar de wei. Ze springen van blijheid in het rond. Grappig gezicht. Even verder lopen we langs een soort hoge draaimolen met kraaien. Het blijkt een monument te zijn ter herinnering aan een oude gerechtsplaats. Vroeger stond hier een echte galg: de galg van Mheer. En 400 meter verder stond de galg van Margraten, waar in 1776 nog twee mensen werden opgehangen.

In het plaatsje Reijmerstok lopen we de dorpswinkel binnen. Hier heeft de tijd stil gestaan. Er is van alles te koop en ze zetten zelfs een kopje verse thee voor ons, "want het is niet druk vandaag". Leuk deze winkel met zo'n eigen karakter, nog niet opgeslokt door een grote keten.

We lopen verder richting Pesaken en pakken een stukje Krijtlandpad mee door het mooie Pesakerdal. We buigen af naar Landsrade en lopen vervolgens door en langs bossen en velden naar Schweiberg. Dan eindigt de fraaie wandeltocht in Epen, waar we overnachten.

Om half vier zijn we In hotel Creusen. We hebben ook vandaag weer 22 km gewandeld. De prachtige suite die we hebben geboekt is na zo'n lange wandeling heerlijk. We genieten nog even van het zonnetje op het balkon, met uitzicht over het dal. Mooi!

Om zes uur wordt het avondeten op de kamer gebracht. We konden de maaltijd erbij boeken. Makkelijk, nu alle restaurants gesloten zijn.

's Avonds lekker relaxen met een kopje thee bij de TV op de kamer.

Overnachting: Hotel Creusen, Epen

Foto's