• Header Limburg 2

Dag 04 / Vijlen - Schin Op Geul

Om iets over acht halen we het ontbijt beneden in het hotel op. Broodjes, beleg, eitjes, jus d'orange en een thermoskan heet water voor thee. We laten het ons weer lekker smaken op onze kamer. Om kwart over negen zijn we weer op pad. Vandaag lopen we naar Schin Op Geul. Niet rechtstreeks, maar via een eigen route: een combinatie van het Krijtlandpad, Pelgrimspad en de Route des Vins.

We lopen in het ochtendzonnetje langs boerderijen van Vijlen, via Nijswiller, naar Eys. In Eys kopen we bij de buurtwinkel belegde broodjes en fruit. Een stuk verder, vlak bij de kerk, halen we cappuccino, thee en een stuk lekkere cheesecake bij Herberg Bie de Tantes. We nuttigen het op een laag muurtje aan de overkant.

Vanaf Eys volgen we het Pelgrimspad (hier tevens de Route des Vins) naar Ubachsberg. Een mooie route. We zien inderdaad wat wijngaarden en de hoogst gelegen molen van Nederland. Vlak bij het mooie plaatsje Trintelen halen we thee bij Herberg de Bernardushoeve. Naast het kapelletje tegenover de Herberg staan twee bankjes. Een mooie plek om te lunchen.

Het plaatsje Ubachsberg vinden we niet erg mooi. We verlaten hier het Pelgrimspad en lopen via Colmont en de Heugdenweg naar Fromberg. We lopen hoog met een prachtig uitzicht op het glooiende groene landschap. En we passeren weer enkele wijngaarden.

Vanaf Fromberg lopen we naar de andere kant van Wijlre. Hier is een watermolen bij de Geul. Ietsje verder lopen we langs Kasteel Wijlre. De laatste kilometers van vandaag zijn ook weer erg mooi, langs de Geul. Het is al bijna vijf uur als we bij ons hotel in Schin Op Geul inchecken. We hebben dan 26,3 km gelopen. Een mooie tocht!

Ook in dit hotel hebben we het avondeten erbij gereserveerd. Het wordt keurig om half zeven voor de deur gezet. Op de kamer staat een tafel om aan te eten. Erg fijn en het smaakt heerlijk. Limburgers maken goede maaltijden! Na het eten nog wat luieren met een kopje thee.

Overnachting: Landhotel Heuvelzicht, Schin Op Geul

Foto's