• Header Limburg 2

Dag 05 / Schin Op Geul - Maastricht

We beginnen al helemaal aan de corona gewoontes te wennen. Om kwart over acht wordt er geklopt op de kamerdeur. En jawel, een heerlijk ontbijtje staat voor de deur. Dit keer in een grote kartonnen doos. Alweer een hotel waar het goed is geregeld.

Al vóór negen uur zijn we op pad. We lopen eerst naar De Kluis, boven op de Schaelsberg. Dit is een gerenoveerde kluizenaarswoning uit de 17e eeuw met daarnaast een kapelletje. Naast deze gebouwen is later ook een kruisweg gebouwd in een circel, met 14 staties. Een hele sfeervolle plek midden in het bos.

We lopen de Schaelsberg weer af en komen langs het monument De Drie Beeldjes (Maria, Jezus en Johannes). We lopen verder langs kasteel Genhoes en kasteel Schaloen naar het lieflijke Gerendal. Prachtig hier. Weides met hagen van meidoorn, fruitgaarden en heuvels. We lopen in een flinke lus door het glooiende landschap richting Valkenburg.

In Valkenburg klimmen we voorbij de Sprookjestuin naar de rodelbaan. Dan dalen we weer af naar het centrum. We lunchen hier op een muurtje in het zonnetje met een cappuccino to go. Daarna lopen we eerst via het Krijtlandpad een stuk langs de Geul en vervolgens via het Pieterpad richting Maastricht.

We lopen door bos en dan door Berg en Terblijt. In de buurt van Bemelen wordt het landschap weer heel mooi (Bemelerberg). Schapenweides, heuvels en mergelgroeves en ietsje verder ook wat fruitboomgaarden.

Dan naderen we de buitenwijken van Maastricht. We volgen via Google Maps de kortste wandelroute naar Hotel van der Valk waar onze auto staat. Om kwart over drie zijn we er. We hebben dan 23 km gelopen.

We rijden weer naar huis. We vonden het een hele leuke en sportieve trip. We hebben in vijf dagen 115 km gelopen met onze bagage (weinig, maar voldoende) in een rugzak. We hadden droog, half bewolkt, maar wel vrij koud weer (max. temperatuur ca. 10 graden). De hotelletjes die we hadden geboekt hadden allemaal een lekkere avondmaaltijd en een goed ontbijt en onderweg waren er genoeg plaatsen om wat 'to go' te halen. En last but not least: het Limburgse glooiende landschap is prachtig.

Foto's