• Header Limburg 2

Dag 03 / Epen - Vijlen

Precies om acht uur wordt het ontbijt gebracht op onze kamer. Prima verzorgd. Geen thee, maar die kunnen we zelf maken met de waterkoker op de kamer.

Om tien voor negen zijn we weer op pad. Onze volgende overnachting is in Vijlen. Met de auto maar zeven kilometer rijden vanuit Epen, maar wij hebben een mooie wandelroute uitgestippeld van ruim 20 km.

We lopen eerst naar het Bovenste Bos ten zuidwesten van Epen. Daar lopen we een stukje over het Krijtlandpad. Het bos staat op uitbarsten. Heel veel vogeltjes aan het kwetteren, bomen in de knop en struiken met frisse jonge blaadjes. Echt genieten in het zonnetje. We lopen naar Klein Kuttingen en steken heel even de grens naar België over om beter zicht te hebben op Kasteel van Beusdael. Langs de weg zien we ook het meest zuidelijke grenspaaltje van Nederland.

We gaan snel weer terug naar Nederland en volgen een tijdje het riviertje de Geul. Dit is een populaire route. Veel wandelaars hier. Aan de andere kant van de Geul lopen we het dal weer uit. Als we zo'n 12 km hebben gelopen komen we bij Restaurant Buitenlust, waar we wat eten to go bestellen. Er is een stenen muurtje waar we kunnen zitten om het op te eten. Fijn dat er in coronatijd nog wat af te halen is.

Achter Restaurant Buitenlust pikken we het Krijtlandpad weer op. We lopen dan weer een tijdje door bosgebied, het Vijlnerbos. Lekker lopen hier ook weer. Bij Restaurant Het Hijgend Hert staat een boskeetje waar ze allerlei lekkers verkopen. We drinken hier thee met een appelflap op een boomstammetje. Er staan heel wat groepjes boomstammetjes in het bos. Een creatieve manier om in coronatijd een soort terras te maken waar we wel mogen zitten.

De tocht gaat verder door het Holsetterbos en vervolgens naar het dorpje Holset. Er is een mooi kerkje. Achter de kerk ligt een Lourdesgrot uit het einde van de 19e eeuw. Holset trok toen veel bedevaartgangers o.a. uit Aken.

Vanuit Holset lopen we via het Krijtlandpad naar Vijlen en vervolgens naar ons hotel ietsje voorbij het dorp. We zijn er om half vier en hebben dan 22,3 km gelopen. De kamer is klein, maar wel prima. De badkamer lijkt vrij nieuw en in de kamer staat een tafel met twee stoelen waaraan we kunnen eten.

We hebben bij de overnachting gelijk een avondmaaltijd geboekt. We krijgen het dagmenu, bestaande uit vier gangen. In coronatijd is er geen keuze, maar we zijn niet kieskeurig. Na een dag wandelen smaakt alles lekker. Om zes uur worden de voorgerechten en toetje alvast op de kamer gebracht en een half uurtje later het hoofdgerecht. Dit keer allemaal verpakt in wegwerp plastic. Het is vooral veel en vrij zout. We drinken er een lekker glas zuid limburgse witte wijn bij.

Na het eten regelt Chris nog een thermoskan heet water bij de bar voor thee op de kamer. We kijken nog een beetje TV en gaan op tijd weer slapen.

Overnachting: Vijlerhof Hotel, Vijlen

Foto's