• header2

Dag 01 / Brussel Zuid - London

Voor de tweede keer dit jaar gaan we op vakantie! In het voorjaar hebben we al een prachtige reis gemaakt naar het zuidoosten van de Verenigde Staten. En vandaag gaan we naar Engeland voor een kort bezoek aan Londen, gevolgd door een meerdaagse wandeltocht langs de Jurassic Coast.

We reizen eerst met de trein naar Londen. Er zijn wat werkzaamheden aan het spoor, dus we vertrekken ruim op tijd. En daar hebben we geen spijt van, want het wordt een reis met hindernissen.

De taxi die we hadden besteld om ons naar het station te brengen komt niet opdagen. We rijden daarom maar met onze eigen auto naar het station. Joost woont vlakbij het spoor en zal de auto later op de dag weer terugrijden naar ons huis. Een fijne oplossing.

Vervolgens valt er een trein uit richting Roosendaal. Gelukkig rijdt de volgende wel en halen we de trein van Roosendaal naar Brussel-Zuid. Deze trein zit wel afgeladen vol vanwege een evenement. Een groot deel van de rit moeten we staan.

In Brussel-Zuid begint het vakantiegevoel langzaam te komen. Een lekker broodje in de food court en daarna in de redelijk comfortabele Eurostar trein naar Londen. Om drie uur zijn we in ons hotel, vlakbij Paddington Station. Morgen reizen we vanaf dit station weer verder.

De rest van de middag maken we een leuke wandeling van 11 km door regenachtig Londen. Vanaf ons hotel en weer terug een lus via Hyde Park, Buckingham Palace, St. James Park, Downing Street, Westminster Abbey, Big Ben, Houses of Parliament, Westminster Bridge (druk), Thames (wat een toeristische kermis), Jubilee Bridge, Trafalgar Square, Piccadily Circus, Regent Street, Bond Street (sjieke winkels), US Embassy (zwaar beveilgd) en opnieuw Hyde Park. Leuk om de highlights van London weer eens te zien.

In The National Gallery aan Trafalgar Square bekijken we de tentoonstelling Rubens en Rembrandt. Bijzonder mooi en wat fantastisch dat dit prachtige museum gratis te bezoeken is.

We eten een hapje in de buurt van Paddington Station en lopen nog even het station in om de vooraf bestelde treintickets van Londen naar Exmouth uit de ticket machine te halen, zodat we ons daar morgenochtend niet druk om hoeven te maken.

Overnachting: Europa House Hotel, London

Foto's