• header2

Dag 02 / London - Exmouth

Om negen uur lopen we naar Paddington Station. Daar blijkt onze trein naar Exeter gecancelled te zijn. Samen met nog wat andere passagiers proberen we te achterhalen welke trein we dan kunnen nemen en hoe het zit met onze gereserveerde plaatsen. We kunnen met een andere trein mee tot Reading en daar overstappen op de trein naar Exeter. Dat gaat helemaal goed. Drukke treinen dat wel, maar we hebben zitplaatsen. We rijden langs veel graanvelden en door door mooie groen heuvelland met schapen en koeien naar Exeter St. Davids. We eten een broodje op het station en nemen daarna het boemeltreintje naar Exmouth. Om kwart over drie zijn we bij ons hotel.

Exmouth is een kustplaatsje in Devon aan de monding van de rivier de Exe. We maken een rondwandeling van 7,5 km (we hebben omze wandel gps mee) door het plaatsje. We lopen via de kleurrijke Marina (haventje) naar de promenade met aan de ene kant sfeervolle Victoriaanse huizen en wat groen en aan de andere kant het strand. Het is hier gezellig druk met wat gezinnetjes en ouderen. Het toerisme is hier kleinschalig. We lopen daarna het hoger gelegen centrum in en zigzaggen wat door de straatjes. We vervolgen onze wandeling richting de rivier en lopen daarna opnieuw via de leuke Marina naar het begin van de promenade. We eten vis (heek) bij restaurant Rockfish Seafood. Heel erg lekker en met uitzicht op zee. Helemaal goed!

We wandelen met een omweggetje weer terug naar ons hotel. Er zijn heel veel kitesurfers actief in de monding van de rivier. In het hotel hebben we een fijne kamer waar we thee drinken met koekjes en nog wat TV kijken.

Morgen starten we onze tiendaagse wandeling. We hebben deze wandelvakantie geboekt bij Encounter Walking Holidays. Deze organisatie doet op basis van je persoonlijke wensen een voorstel voor de overnachtingsplaatsen en accommodaties. We konden waar nodig hotels of voorzieningen naar onze eigen wens aanpassen. Het voordeel van boeken via een organisatie is dat ze bagagevervoer regelen en dat ze hotels in het hoogseizoen voor één nacht kunnen boeken. Vooralsnog zijn we tevreden. Benodigdheden als een reisgids, kaarten en kofferlabels werden keurig op tijd toegestuurd en per mail ontvingen we een uitgebreide omschrijving van de wandeling van dag tot dag. We zullen gaan zien hoe het bevalt. We hebben er heel veel zin in!

Overnachting: Dolphin Hotel, Exmouth

Foto's