• header2

Dag 14 / London - Brussel Zuid

Vanmorgen rustig opgestaan en ontbeten in het hotel. Pas om 11 uur vertrekt de Eurostar vanaf Londen St. Pancras naar Brussel-Zuid, dus we hebben geen haast.

De treinreis verloopt rustig. Op het station van Brussel-Zuid verbazen we ons over het betalingssysteem bij de toiletten. Voor 60 cent moet je een token kopen uit een automaat. Daarna moet je in de rij voor een van de toiletten. Als je de token in de gleuf werpt gaat het toilet open. Zo zou het moeten gaan althans.

Maar dit systeem werkt natuurlijk niet als het heel druk is, want dan houdt iedereen gewoon de deur open voor de volgende in de rij. Als je al een token hebt gekocht geef je die daarna maar weg. Anderen kopen helemaal geen token en gaan gewoon in de rij staat in de hoop dat de voorganger de deur open houdt. Kortom: verwarring alom. Mensen met tokens, mensen zonder tokens, mensen die tokens weggeven. De lichtjes groen (vrij) en rood (bezet) op het toilet raken ook van slag. Bij Chris blijft hij op groen staan en halverwege zijn toiletbezoek valt het licht uit. Bij mij gaat het lichtje rood knipperen.

Tot zover de meest enerverende gebeurtenis van vandaag (ha ha). We treinen na Brussel-Zuid nog even verder tot onze eindbestemming. Een korte rit met de taxi en we zijn weer thuis van onze sportieve wandelvakantie. En nu de uitdaging om onze conditie op peil te houden...