• header2

Dag 05 / Beer - Lyme Regis

We hebben matig geslapen in onze sobere kamer op het harde bed met de wat smoezelig aanvoelende bloemetjes lakens. Van het ontbijt in deze Bank House B&B hebben we dan ook geen al te hoge verwachtingen. Maar dat valt erg mee.

Chris neemt de full english breakfast en ik de boiled eggs with soldiers. Het smaakt uitstekend. De ontbijtruimte is sfeervol. Het staat vol met nostalgische spulletjes, er klinkt een prettig muziekje en de eigenaar (hij zal toch dik in de zeventig zijn) heeft alle tijd voor een praatje.

Om negen uur zijn we weer op pad. Het is bewolkt en regenachtig. Maar we hebben er weinig last van. Pet op, regenjas aan en Chris zelfs een regenbroek. We lopen eerst naar Seaton, 4 km van Beer. Een lelijke kustplaats met een ongezellige promenade. We kopen in de supermarkt wat proviand en in een outdoorwinkel betere wandelsokken voor Chris, om blaren te voorkomen.

Dan lopen we via een golfveld naar het begin van een heel mooi traject: The Axmouth to Lyme Regis Undercliffs. Door erosie en aardverschuivingen is er aan de kust een gevarieerd vochtig natuurgebied ontstaan met een hele rijke, tropisch aandoende begroeiing. We lopen wel 13 km door dichtbegroeid loofhout met veel verschillende soorten varens en klimop. Het pad is glibberig en op sommige plekken lopen we flink door de blubber. Goed opletten dat we niet onderuit gaan met al die hellingen en trappetjes.

Na een paar uur komen we de eerste tegenliggers tegen. Een heel rustig pad. Tegen drieen komen we aan bij het toeristische plaatsje Lyme Regis. We nemen eerst een kijkje op het strand vol stenen en lopen een stuk over de kiezels en keien naar het westen. We zien veel mensen die met hamertjes op stenen tikken om fossielen te vinden. En we vinden zelf ook een steen met een fossiel.

Dan lopen we weer naar het oosten, richting het plaatsje. Op de promenade is het heel erg druk met toeristen. We vallen een beetje uit de toon met onze broekspijpen vol modder. Op een terras drinken we thee met appeltaart. Daarna lopen we naar het Albany Guesthouse aan de oostzijde van Lyme Regis.

We worden heel vriendelijk ontvangen en krijgen een frisse, moderne kamer met een schitterend uitzicht op de zee. We hebben vandaag 18,5 km gelopen.

's Avonds heel lekker uit eten bij een italiaan.

Overnachting: Albany Guesthouse, Lyme Regis

Foto's