• header dolomieten 2

Dag 01 / Thuis - Probstried

We zijn vroeg wakker. We horen de koekoek in de keuken zes keer. De nieuwe klok is zo'n succes bij de kleinkinderen, dat het ons gelijk een blij gevoel geeft als we het vogeltje horen. En vandaag al helemaal, want we gaan op vakantie!

Vanwege de coronapandemie was het lange tijd onzeker of we naar het buitenland konden gaan. Maar sinds 1 juli is het mogelijk om, met ons bewijs van vaccinatie in een QR code, Europese landen te bezoeken.

We wilden graag weer naar de bergen en Chris opperde het idee naar de Dolomieten te gaan. De foto's op internet zagen er zo prachtig uit dat ook ik gelijk verkocht was.

En vandaag is het dan zover! Om tien voor acht zijn we op weg. Na al onze vakanties in Amerika voelt het heel rustig. Geen vliegtuig te halen en de bagage gewoon achterin de eigen auto. Bovendien blijkt het helemaal niet druk op de weg, ook niet in Duitsland.

We stoppen onderweg twee keer. De eerste keer bij een Raststätte met in de buurt een prachtig uitzocht over de Moezel. De tweede stop bij een Raststätte iets voorbij Heilbronn.

Om kwart over vier komen we aan in het kleine plaatsje Probstried in Beieren. Hier brengen we de nacht door. We krijgen een mooie kamer met aparte zitkamer. Heel ruim en erg schoon. Als we zijn uitgepakt lopen we vanuit het dorp naar een hoger gelegen uitzichtpunt. Glooiende groene weiden, koeien met bellen en in de verte de besneeuwde toppen van de Alpen. Dat geeft toch gelijk een heerlijk vakantiegevoel.

We eten een goede schnitzel in Gasthof Goldener Hirsch in het vlakbij gelegen dorp Schrattenbach. De plaatselijke kaartclub en nog een ander groot gezelschap eten er ook. Fijn om na zo lange tijd weer eens in een restaurant te zijn. Onderweg zien we wel acht paragliders hoog vliegen boven het langerekte Allgäuer heuvellandschap.

Overnachting: Gästehaus Sonner, Probstried, Duitsland

Foto's