• header dolomieten 2

Dag 17 / Santa Maddalena - Heidelberg

Vanmorgen checken we uit bij Hotel Fines (dependance Fermeda). Mede-eigenaar Fabian geeft ons een flinke korting op ons verblijf. Het totaalbedrag is nu inclusief twee maaltijden nog minder dan het oorspronkelijke bedrag, dus helemaal prima. Hij biedt nogmaals zijn verontschuldigingen aan voor het feit dat er niet gecommuniceerd was dat we een kamer in hun dependance hadden. De tekst op booking.com is inmiddels aangepast en gasten die al geboekt hebben zijn geïnformeerd. Aan zijn enthousiasme en vriendelijkheid zal het niet liggen en ook het eten was uitstekend in Hotel Fines.

We rijden richting huis via Oostenrijk en Duitsland. We stoppen een keer bij een Raststätte en boeken voor de laatste nacht een 'Standaard New Style' kamer in het NH Hotel Heidelberg.

We zijn rond half vijf bij het hotel, parkeren de auto in de bijbehorende parkeergarage en checken in. De kamer die we krijgen is totaal niet wat ik verwacht had. Ben ik nou echt zo lastig? Dit is echt geen 'New Style' kamer. Oude kast, viezige vloerbedekking en een heel smal bed. Ongezellig en totaal niet lijkend op het plaatje dat op internet stond. We twijfelen of we dit aan de orde moeten brengen.

Maar het knaagt toch, dus we gaan weer naar de receptie en leggen het probleem voor. De man achter de receptie sputtert even tegen, maar we krijgen onverwacht bijval van een mevrouw die achter ons staat en precies hetzelfde wil aankaarten bij de receptie. Ook zij heeft geen 'New Style' kamer gekregen. Dan wordt het gelijk opgelost voor ons allemaal. We krijgen een andere kamer, die veel mooier is en bovendien een veel beter en breder bed heeft. Deze kamer komt wel overeen met de foto op internet.

We lopen daarna langs de Neckar naar de gezellige Altstadt van Heidelberg, waar we ook wat eten.

Overnachting: NH Hotel Heidelberg

Foto's