• header dolomieten 2

Dag 07 / Campitello di Fassa

Na het ontbijt lopen we naar de Col Rodella-kabelbaan. Een paar minuutjes van het hotel. Het miezert en de bergen zijn verdwenen in de laaghangende wolken. Eigenlijk geen weer om op een berg te lopen, maar we hebben al eerder gezien dat het weer hier snel kan omslaan.

We kunnen mee met de eerste rit naar boven om half negen. Er zijn nog twee anderen. Een vrijwel lege cabine dus, want er kunnen 141 mensen in deze gondel.

Als we boven uitstappen is het vreselijk koud. Het is veel harder gaan regenen en heel mistig. We zien helemaal geen bergen meer. Met regenbroek en regenjas zijn we erop gekleed, maar we hebben vrij snel enorm koude vingers.

We lopen een paar honderd meter naar Rifugio Friedrich August, een hele mooie hut waar we een kop thee bestellen en onze handen weer opwarmen. Als we zien dat het buiten minder hard regent vervolgen we onze wandeling over het prachtige hoog gelegen pad met de mooie naam: Friedrich August Weg. Af en toe komt nu voorzichtig het zonnetje door en zien we wat van de prachtige bergtoppen en uitzichten. Dichterbij staan de berghellingen uitbundig in bloei. Al snel kunnen de regenjas en regenbroek weer uit. Het is hier prachtig en we gaan overwegend wat naar beneden, dus de wandeling is niet moeilijk.

We passeren nog twee berghutten: Rifugio Sandro Pertini en Rifugio Sasso Piatto, waar we een broodje kaas eten. We vervolgen onze weg over het hoge bergpad naar de Duron Pas. We zien schitterende bergweiden met daarachter prachtige grillige bergen.

We dalen nu verder af over een onverhard weggetje en maken een bocht. We lopen richting Campitello door de fraaie Duron Vallei. Onderweg stoppen we nog eens bij een hut voor thee en gebak. Wat is dat toch heerlijk al die hutten onderweg waar je wat lekkers kunt krijgen.

De laatste paar kilometers naar Campitello gaan veel steiler naar beneden door het bos. We lopen door het plaatsje weer terug naar het hotel, waar we om half zes zijn. We hebben dan 21,5 km gelopen. Wat een schitterende wandeling was dit. En niet zo moeiljk, want we gingen voornamelijk naar beneden.

We eten 's avonds weer in het hotel. We hebben in het dorp geen restaurant gezien dat ons leuk leek. Tijdens het eten staat de TV al aan voor de EK-finale tussen Italië en Engeland. Zelfs de voorbeschouwingen willen de Italianen niet missen.

Overnachting: Hotel Medil, Campitello di Fassa

Foto's