• header dolomieten 2

Dag 10 / Compatsch - Ortisei

Na een lekker ontbijtbuffet checken we uit bij hotel Bellavista. We kunnen de auto nog wel in de garage van het hotel laten staan en nog een wandeling maken.

We lopen vanuit Compatsch de Puflatsch-Umrundung. Een rondwandeling om de groene hoogvlakte Puflatsch. We lopen uit het dorp omhoog naar het beginpunt van de loop. We starten met een steile klim naar kabelbaanstation Puflatsch. Daar vlakt het pad af en lopen we over een breed pad door de bergweide. We hebben dan nog mooie uitzichten. In het dal hangen wel wolken. De laaghangende bewolking neemt snel toe en halverwege zijn de uitzichten compleet verdwenen. We lopen nu over een smaller, maar keurig onderhouden pad. Het begint te regenen en te onweren en we trekken onze regenkleding aan. Het is echt koud nu. Als het ook nog begint te hagelen heb ik enorme koude vingers.

Als we drie-kwart van de ronde hebben gelopen zien we de Arnikahütte. Helaas, deze is niet open. We lopen snel verder. En dan is daar ineens de gezellige Puflatschhütte. We zijn snel weer warm met een beker thee en een Käseplatte. Na deze vroege lunch dalen we weer af naar Compatsch. De Garmin geeft aan dat we 10,3 kilometer hebben gelopen met een totale stijging van 380 meter.

We verlaten Compatsch en rijden naar onze volgende bestemming, het wat grotere plaatsje Ortisei. We zijn er al rond twee uur en kunnen gelijk inchecken bij Casa al Sole, een compleet gerenoveerd bed & breakfast in een luxe minimalistische stijl. We worden er erg vriendelijk omtvangen.

's Middags verkennen we het plaatsje Ortisei. Het heeft een gezellig centrum. We lopen wat straatjes op en neer. Als het hard gaat regenen bezoeken we Museum Gherdëina waarin het culturele erfgoed van de lokale bevolking (Ladins) van Val Gherdëina tentoongesteld is. Erg leuk is de afdeling met houten speelgoed dat hier werd gemaakt.

Na het museum doen we wat boodschappen bij de supermarkt en vluchten we een cafeetje in. Het regent weer pijpestelen.

's Avonds eten we lekkere pasta met salade bij restaurant Cascade.

Overnachting: Casa al Sole, Ortisei

Foto's