Dag 11 / Ortisei

Na het ontbijt hoeven we maar één straat naar boven te lopen voor de Funicolare Resciesa (funicolare = kabelspoorweg). We zijn iets voor half negen in de vertrekhal. Er hangt een briefje voor het raampje van de kassa, waarop "geschlossen" staat. Nee hé, gaat het bergtreintje niet? Maar dan opent de vrouw achter het raampje het loket. Het treintje gaat wel, maar het bijbehorende panorama-restaurant boven op de berg is gesloten. Gelukkig. Het bergtreintje vertrekt al snel en we zijn de enige inzittenden.

Op 2200 meter hoogte stappen we weer uit en beginnen we aan de wandeling van vandaag. We lopen eerst over het prachtige Resciesa plateau. Aan het uiteinde staat een kapelletje en een stukje hoger een prachtig kruisbeeld. Over een hoger gelegen pad lopen we weer de andere kant op richting de Brogleshütte (Rifugio Malga Brogles). Ondanks de laaghangende wolken hebben we mooie uitzichten op de bergen en de Alpe de Siusi aan de andere kant van het dal. Ook zien we heel mooi de Seceda bergkam en de geologische lagen in het gesteente.

We komen weinig mensen tegen deze prachtige wandeling. Als we rond 1 uur bij de Brogleshütte zijn is er nog genoeg plaats. We eten er lekkere pasta. Na de lunch dalen we weer langzaam af naar Ortisei. We gaan het laatste deel niet door het bos, maar volgen de asfaltweggetjes het dorp in. Leuk om langs al die mooie chalets met hun prachtige bloembakken te lopen. Als we weer bij onze bed & breakfast zijn hebben we 18 km gelopen. Het was geen zware wandeling want we klommen slechts 350 meter omhoog. Verder gingen we alleen maar naar beneden. Wel een hele mooie wandeling. Vooral het deel tot de Brogleshütte.

Bij ons logeeradres drinken we thee en een drankje in de tuin en maken een praatje met de eigenaar en twee andere (Nederlandse) gasten.

's Avonds eten we in de Snetonstube en halen we in het centrum van Ortisei nog een ijsje als toetje.

Overnachting: Casa al Sole, Ortisei

Foto's