Dag 01 / Basel - Rorschach

Eergisteren zijn we al op ons gemakje naar Basel gereden. Of eigenlijk naar Weil am Rhein, grenzend aan Basel maar nog net in Duitsland. We hebben twee nachten gelogeerd in het Best Western Hotel Dreiländerbrücke. We waren hier al eerder. Fijne kamers, prima ontbijt en minder duur dan vergelijkbare hotels in Basel. De tram naar Basel stopt direct om de hoek en brengt ons rechtstreeks naar de straat waar onze zoon met zijn jonge gezin woont. Gisteren hebben we al een hele gezellige dag met ze doorgebracht en ook vanmorgen gaan we nog even bij ze langs voordat we aan onze meerdaagse wandeling door Zwitserland beginnen. De auto mogen we laten staan in de parkeergarage van het hotel.

Om 11 uur zwaaien de (klein)kinderen ons uit en lopen we met onze bagage in de rugzak naar het station van Basel. We reizen met de trein naar het plaatsje Rorschach, het beginpunt van de Alpenpanorama-Weg. We hebben één overstap in Zürich.

Om half drie zijn we in Rorschach. We lopen over de promenade langs de Bodensee nog even een stukje terug naar Rorschach Haven. Gezellig druk op deze mooie warme zondag. Hier begint de Alpenpanorama-Weg, maar er is nergens een bordje te bekennen. Geen probleem, want we hebben de track in de Garmin. Na een kopje thee op een terrasje beginnen we dan toch echt.

We lopen vandaag maar een paar kilometer. Wel steeds omhoog en dat is op deze warme dag toch nog inspannend. We laten na enige tijd de woonwijken van Rorschach en Rorschacherberg achter ons en komen kwart over vier aan bij Schloss Wartensee. Het kasteeltje is nu een hotel. Aan de ene kant ligt een klein meertje (Wartensee), aan de andere kant is een groot terras met prachtig uitzicht op de Bodensee.

We zijn de enige hotelgasten vandaag. Gelukkig kunnen we wel een maaltijd bestellen op het terras. Smaakt goed. Wat een heerlijke plek. Als Chris gaat douchen blijf ik nog even buiten voor een wandelingetje rond het kasteel. Mooi, zo tegen zonsondergang.

Overnachting: Schloss Wartensee, Rorschacherberg

Gelopen: 4,4 km
Omhoog: 172 m
Omlaag: 22 m

Foto's