• Header Zwitserland

Dag 09 / Einsiedeln - Unterägeri

Misschien komt het door de aanwezigheid van de indrukwekkende abdij in Einsiedeln, maar we vinden de mensen hier erg aardig en geïnteresseerd. Gisteren viel het ons al op in het restaurant en ook vandaag weer bij het ontbijt. Iedereen lijkt tijd te hebben voor een praatje. Einsiedeln is een bedevaartsoord en dat voelt ook zo.

Om half negen verlaten we dan ook met een goed gevoel het hotel. Vandaag alweer de achtste etappe van de Alpenpanorama-Weg.

Als we de buitenwijken hebben gehad klimmen we langs weilanden omhoog naar de Chatzenstrick. Dit is de naam van de pas tussen de plaatsjes Einsiedeln en Altmatt. Hier staat de Maria End-kapel, naast de voormalige herberg Katzenstrick.

De geasfalteerde weg gaat over in een grindweggetje dat afdaalt naar het plaatsje Altmatt. Mooi wandelen hier tussen de weilanden van boerenbedrijven. Koeien, geiten en boeren op trekkers. Na Altmatt volgt een vochtig natuurgebied waar veel wilde orchideeën en perzikkruid groeien. Hierna duiken we het koele bos in en klimmen steil naar boven naar Kapelle St. Jost. Wat weer een mooie plek. Jammer dat het berghutje dat ernaast ligt op maandag gesloten is. We genieten hier van het uitzicht. Heel in de verte bergen met sneeuw.

We lopen nu weer naar beneden en verlaten het bos. We zien de Ägerisee onder ons liggen en komen bij restaurant Raten. Dat is fijn. We hebben er inmiddels al tien kilometer opzitten en het is bijna twaalf uur. We delen een salade en een kaas-sandwich op het terras. Mooie plek.

Het landschap blijft mooi. Graslanden vol bloemen worden afgewisseld met mooie bossen. We lopen hoog en zien regelmatig de Ägerisee links onder ons liggen. Heel in de verte ook bergen met sneeuw. We vinden dit weer een hele leuke en mooie etappe van de Alpenpanorama-Weg.

De wandeling eindigt met een flinke afdaling naar het plaatsje Unterägeri. In de verte horen we onweer en het wordt steeds donkerder. We lopen snel naar het Seminar-Hotel waar we de sleutel halen van onze kamer in hun dependance (hotel Freihof). Het is daarna nog 8 minuten lopen naar dit gebouw. Dan gaat het regenen. Net voordat het met bakken uit de hemel valt, duiken we een Konditorei in. Lekker een kop thee met een gebakje. Als het weer droog is lopen we verder naar ons dependance hotel. Het is inmiddels half vijf.

‘s Avonds eten we bij een Thai, vlakbij ons hotel. Smaakt goed en niet al te duur.

Overnachting: Hotel Freihof, Unterägeri

Gelopen: 22,5 km
Omhoog: 692 m
Omlaag: 907 m

Foto's