Dag 06 / Stein - Amden

Na een eenvoudig ontbijtje (alleen brood, kaas en jam) verlaten we om half negen Gasthof Ochsen. Vriendelijke mensen. We lopen geleidelijk omhoog het dorp uit op een asfaltweggetje. Dan duiken we het bos in en klimmen over bospaden steil omhoog langs de Dürrenbach. Dit is niet zomaar een beekje, maar een eindeloos lange serie van watervallen. De beek wordt trapsgewijs naar beneden geleid over stenen basins. Het bouwwerk is rond 1900 aangelegd na een aantal overstromingen.

We lopen in 2,5 km 400 meter omhoog langs de watervallen. Dat is echt steil. Daarna buigt het pad af en klimmen we een stukje door meer open terrein. Mooi en weer veel grote glanzende gele dotterbloemen. Een soort die het hier goed doet in de bossen en aan de bosranden. Er volgt nog meer klimmen door bos. Lekker, want het is er koel. Hoger en hoger komen we. De laatste honderd meter omhoog weer door weilanden. Om 11 uur zijn we op het hoogste punt van de etappe van vandaag met de mooie naam Vorder Höhi (1537 m). Hier worden we getrakteerd op een prachtig alpenpanorama.

Dan volgen een aantal heerlijke kilometers waarbij we licht afdalen. Dat is erg makkelijk lopen. De uitzichten zijn fantastisch. We lopen door graslanden vol bloemen en prachtige volle naaldbomen. We komen twee dames tegen die planten aan het plukken zijn. We zijn nieuwsgierig en vragen wat ze plukken. Het blijken brandnetels te zijn. Ze maken er thee van. Haha, de bergen in om brandnetels te plukken. Ze zijn hier zeldzaam. Ik heb ze verder nog nergens gezien.

We hadden willen lunchen bij Alpwirtschaft Furgglen. Volgens de website zouden ze open zijn. Maar helaas, gesloten. Ook de twee brandnetel-dames kijken beteuterd naar het verlaten terras. Enigszins teleurgesteld houden we een stukje verder toch even pauze om ons laatste koekje te delen en een (gesmolten) chocoladereepje te eten. Dan is ons proviand op.

We lopen verder naar Hinter Höhi (1450 m). En dan zien we in de verte parasolletjes. Jawel, een onverwacht vriendelijk berghutje waar we wat kunnen eten (Alpstübli Strichbode). Het is inmiddels al kwart over een. De twee brandnetel-dames zijn er ook. Het is hier goed toeven met een prachtig uitzicht.

Na deze leuke stop (we blijven er bijna een uur) volgt een steile afdaling door weilanden naar het plaatsje Amden. We zien ver onder ons nu ook de blauwe Walensee liggen.

Eigenlijk stopt deze vijfde etappe van de Alpenpanorama-Weg in Amden, maar we lopen vandaag ook al een stukje van de volgende etappe en slapen in Weesen.

Het is over vieren en erg heet (30 graden). Het laatste deel is dan ook echt bikkelen. Dit deel is ook niet zo mooi. Interessant is nog wel het gedeelte waar we afdalen over oude historische trappen bestaande uit grote natuurlijke blokken steen. Tot 1882 was dit de hoofdweg tussen Amden en Weesen.

Om vijf uur zijn we bij ons hotel. Mooi klassiek ingericht en direct aan de Walensee gelegen. We eten er ‘s avonds erg lekker op hun terras met uitzicht op het water.

Overnachting: Hotel Flyhof, Weesen

Gelopen: 18,8 km
Omhoog: 900 m
Omlaag: 1242 m

Foto's