Dag 07 / Amden - Siebnen

We beginnen de dag met een heerlijk ontbijtje in hotel Flyhof in Weesen. Veel verse producten. Ze doen hier erg hun best om het de gasten naar de zin te maken.

Iets voor negenen zijn we weer op pad. We lopen door de verzorgde straten van Weesen naar de Walensee. We passeren het aardige haventje en wandelen verder op de Seepromenade. Dan buigt het pad af en lopen we een paar kilometer langs het turquoise gekleurde Linth-kanaal naar het wat kleurloos uitziende plaatsje Niederurnen. Hier gaan we even de supermarkt binnen voor fruit, nootjes en chocola.

Van Niederurnen naar Bilten volgt een saaier stuk. Weggetjes langs bosranden en weilanden worden afgewisseld met bedrijfsterreinen en schietbanen. Op de achtergrond steeds het geluid van auto’s van de nabij gelegen hoofdweg.

In Bilten drinken we thee en eten we worstjes in Café Hirzli. We gaan binnen zitten, vanwege het geluid van auto’s. Binnen mag gerookt worden, dus niet ideaal. Maar het is een aardig schouwspel. Enkele rokende mannen, al voor het middaguur aan het bier. En een gezin met jonge kinderen.

Na Bilten wordt de etappe niet veel interessanter. Bedrijfsterreinen worden afgewisseld met lange rechte (fiets)paden door weilanden. Het plaatsje Reichenburg ziet er saai uit. Waar zijn de Zwitsers op deze mooie zaterdag? Behalve wat boeren op het veld zien we maar weinig mensen buiten.

Toch lopen we wel lekker. Het is ook wel eens leuk om de minder mooie kant van Zwitserland te zien. Kijken waar de mensen wonen, wat ze in hun tuintjes hebben staan, welke bedrijven er zijn en hoe het dagelijks leven eruit ziet.

Voorbij Reichenburg komen we ineens langs een mooi klein meertje, de Hirschlensee. We zien iemand zwemmen in de verte en spontaan krijg ik ook wel zin om even te zwemmen. Ik heb geen zwemkleding bij me, maar in donker ondergoed en een hemdje kan het prima. Er is toch niemand dichtbij. Heerlijk water. Echt lekker verfrissend.

Ik heb geen handdoek, maar vervang het kleddernatte hemdje door een droog shirt. Wandelbroek, sokken en schoenen weer aan. En we gaan weer. Wat nat is droogt vast snel door het zwoele briesje.

We lopen verder naar de dorpen Buttikon en Schübelbach, waar we wat drinken in een pizzeria. Er komen allemaal feestelijk aangeklede mensen voorbij op weg naar de kerk tegenover het café. Vast voor een bruiloft.

Dan nog maar een klein stukje naar het plaatsje Siebnen waar we slapen. We eten ‘s avonds op het grote terras van het hotel. Het is er afgeladen vol. Zo vreemd dat hier nu ineens wel allemaal mensen zijn.

Overnachting: Hotel Schäfli, Siebnen

Gelopen: 23,9 km
Omhoog: 225 m
Omlaag: 210 m

Foto's