Dag 10 / Unterägeri - Zug

Vanmorgen lopen we eerst naar het acht minuten verder gelegen SeminarHotel am Ägerisee. We kunnen daar gratis ontbijten omdat ons onbemande hotel een dependance is van dit luxere hotel. We laten het goed smaken en lopen daarna terug om onze rugzakken op te halen. De sleutel kunnen we achterlaten in de kamer.

Het weer is compleet omgeslagen. Het is zeker 10 graden kouder dan de afgelopen dagen en het regent. De bergen zijn verstopt achter wolken. We hebben de hele dag onze regenbroeken en regenjassen aan.

We wandelen eerst naar het stadje Zug aan de Zugersee. Het is een mooie wandeling door een aantrekkelijk glooiend landschap met graslanden en bosssen. Heel prettig lopen. Helaas gaat het op de Zugerberg steeds harder regenen. We lopen nu ook wat meer door open gebied. Het uitzicht op de Zugersee wordt belemmerd door de lage wolken. Dan dalen we weer af naar de bewoonde wereld. Wat een verrassend leuk centrum heeft Zug. We lopen door de straatjes van de fraaie Unteraltstadt op zoek naar een leuk cafeetje.

We lopen binnen bij Intermezzo. Het blijkt een kleine, sympathieke crêperie te zijn waar ook mensen met een verstandelijke beperking werken. Een vriendelijke plek met een leuke kaart, waar we wel een uur blijven. Fijn om een beetje op te warmen en op te drogen. Mijn handen zijn zo koud en gevoelloos geworden dat ik het slot van de toilet wel dicht heb gekregen, maar bijna niet meer open krijg. Haha, opgesloten in de toilet van een crêperie in Zug. Het is een geruststellende gedachte dat Chris me wel zal gaan zoeken als ik niet terug kom. Het eten is lekker. Chris bestelt een hartige crêpe. Ik eet een crêpe met cheesecake, roomijs en witte chocola, overgoten met een mierzoete frambozensaus. Heerlijk!

Na Zug wordt de wandeling heel anders van karakter. Er zijn nauwelijks hoogteverschillen en we lopen langs de Zugersee. Het meer ligt aan onze linkerzijde. Soms wandelen we vlak langs het meer, soms met een natuurgebied tussen de oever en het pad, soms langs woonhuizen, bungalows of campings. Afwisselend. Wat minder mooi is de bebouwing aan onze rechterkant, wat verder van de oever. Vaak flats en saaie appartementencomplexen. Zonde toch.

Als we voorbij het plaatsje Cham zijn wordt de omgeving mooier, maar ik voel me steeds minder goed. Mijn maag draait in het rond, buikpijn, misselijk, overgeven. Steeds vaker wil ik even zitten bij een bankje. Het kost me moeite om het plaatsje Buonas te halen. We moeten hier vandaan ook nog naar ons hotel in Rotkreuz, twee kilometer verder. En dan is daar een bushalte. Redding! De lijn gaat naar het station vlakbij ons hotel waar we om half vijf aankomen. Ik voel me nog steeds hondsberoerd. Misschien toch de crêpe die niet goed is gevallen?

Chris haalt later op de middag nog een afhaalmaaltijd voor hem zelf. Ik sla dat even over en hou het bij een paracetamolletje die we nog hebben opgediept uit de rugzak. Hopelijk morgen weer fit voor de tiende etappe van de Alpenpanorama-Weg.

Overnachting: Hotel Bauernhof, Rotkreuz

Gelopen (tot Buonas): 24,6 km
Omhoog: 339 m
Omlaag: 622 m

Foto's