• header2008 grandcanyon

Dag 04 / San Francisco - Yosemite

‘s Ochtends halen Chris en ik de huurauto op (Hertz) op Union Square. Een Toyota Sienna, waar alles goed in past. Bij het hotel laden we alle bagage in en dan vertrekken we naar Yosemite Park. Onderweg stoppen we bij de Walmart in Livermore om een koelbox, bestek, wegwerpborden, bekers, ijsblokjes en wat eten voor het ontbijt van morgen te kopen.

We lunchen buiten bij een klein tankstation. Het wordt lekker warm en de lange broeken worden omgewisseld voor korte broeken. We rijden eerst naar de zuidkant van het park en bezoeken de Mariposa Grove, waar we rond een uur of drie aankomen. We lopen helemaal naar boven langs hele dikke oranjekleurige sequoias tot aan de Fallen Tunnel Tree. Hoe hoger we komen hoe mooier, groener en rustiger het wordt. Bij de Tunnel Tree zijn we helemaal alleen en er loopt ook een hert te scharrelen. De imposante bomen zijn heel mooi in het namiddag licht. Rond 19.00 uur zijn we weer beneden, na een wandeling van bijna vier uur!

Vervolgens nog een mooie rit door het park naar El Portal, waar we slapen in de Cedar Lodge. Nu beginnen de magen te knorren en het valt tegen dat er nergens een winkel in de buurt is. We zijn aangewezen op de eetzaal van de Cedar Lodge en die is bomvol en er is een wachttijd van een uur. Lucas lost het op door in onze “kitchen suite” gebakken eieren met brood klaar te maken.

dag04 1

dag04 2