• header2008 grandcanyon

Dag 14 / Page - Monument Valley

Eerst een bezoek aan de Walmart in Page. Eten, drinken, ijsblokjes en extra t-shirtjes worden ingeslagen. Vervolgens op weg naar de Lower Antelope Canyon. Dit blijkt een duur grapje met zes personen (indiaans grondgebied), maar de canyon is schitterend mooi.

Na dit natuurschoon rijden we door naar Monument Valley. Het is een vrij saaie route totdat we de buttes van Monument Valley in de verte zien liggen. Dan wordt het snel mooier. We gaan eerst inchecken bij Gouldings campground waar we een cabin hebben geboekt. Daarna rijden we naar de ingang van het park dat wordt beheerd door indianen.

Er loopt een slecht onderhouden hobbelige dirtroad door Monument Valley die redelijk te doen is met een gewone wagen. Vincent is chauffeur (officieel mag dit niet van Hertz, maar we nemen de gok). De tocht is stoffig, mooi en hobbelig. We stappen regelmatig uit om foto’s te maken. Daarna terug naar de cabin waar we heerlijk barbecuen met uitzicht op Monument Valley.

‘s Avonds begint het in de verte te onweren. Het is donker, maar bij iedere bliksemflits zien we vanaf het houten terrasje van onze cabin de buttes in Monument Valley oplichten. De nacht is onrustig, het is benauwd en in de verte onweert het. De cabin blijkt echt te klein voor zes volwassen personen. De airco op het zoldertje maakt enorm veel lawaai, dus we zetten hem uit. Vincent kan niet tegen de lage en warme slaapplek en besluit de nacht door te brengen in de auto. Ook Joost komt naar beneden en ruilt met Chris die op de grond tussen de bedden gaat slapen.

dag14 1

dag14 2

dag14 3 2