• header2008 grandcanyon

Dag 19 / Los Angeles - Pismo Beach

We verlaten LA. Langs de kust rijden we over Highway 1 via Malibu (grote huizen) naar Santa Barbara. Daar rijden we eerst naar de missiepost (alleen van buiten bekeken) en vervolgens naar het centrum. Het plaatsje ziet er zeer verzorgd en onamerikaans uit. We lunchen op een rustig terras van Cafe Buenos Aires en lopen na de lunch nog even door de hoofdstraat.

Na Santa Barbara verlaten we de kustroute en rijden naar het plaatsje Solvang. Dit is een authentiek Deens plaatsje compleet met molens en Deense lekkernijen. Het is alsof we in Europa zijn. We lopen even rond en kopen wat lekkernijen op de plaatselijke markt.

We vervolgen onze weg naar Pismo Beach waar we een suite hebben gereserveerd in Beachwalker Inn. De suite is matig, maar voor kustbegrippen erg goedkoop. Er is een keukentje, maar geen potten, pannen of bestek. We vinden het prima voor een nacht.

Na het uitladen van de tassen vertrekken we naar Oceano een paar mijl ten zuiden van Pismo Beach. We gaan naar het kantoortje van Sun Buggie Fun Rentals. Hoewel normaal alleen buggies worden verhuurd voor minimaal anderhalf uur krijgen we het bij de vriendelijke man voor elkaar om voor dezelfde prijs twee 2-persoonsbuggies te huren voor ieder drie kwartier. Zo kunnen alle kinderen voor een redelijk tarief een ritje maken. Eerst krijgen we uitleg in een videofilmpje. Vervolgens worden we met een busje over het strand vervoerd naar de buggies. Alleen op de stranden bij Pismo Beach mag worden gereden op het strand. De kinderen krijgen helmen op en uitleg over de werking van de buggies. Ze moeten eerst een stukje strand afrijden en dan komen ze bij een groot duingebied waar ze vrij mogen rondcrossen over de heuvels. Ze moeten zorgen dat ze na ongeveer drie kwartier weer terug zijn. We kijken hoe de kinderen vertrekken. Een mooi gezicht.

Ondertussen maken we een wandeling op het strand. Het is fris. Op het strand staan hele grote RV’s. De vakantiegangers zijn ruige amerikanen. Ze komen hier om op het strand te crossen op ATV’s en in dunebuggies. Er zijn helemaal geen voorzieningen op het strand. Het ziet er ruig uit en we zien ook veel amerikanen met tattoos en natuurlijk veel barbecues. Na drie kwartier komen de jongens weer terug. Ze hebben de tijd goed in de gaten gehouden. De rit was erg leuk, maar ook een aanslag op de rug, want de buggies hebben totaal geen veren. Na het inleveren van de buggies worden we met een busje weer terug gebracht naar de auto. Het loopt al tegen de avond en we halen wat eten bij een supermarkt. In onze suite maken we een maaltijd en hebben gesprekken over het leven.

dag19 1

dag19 2