• header2008 grandcanyon

Dag 20 / Pismo Beach - Monterey

We vertrekken vlotjes uit Pismo Beach. We raken geroutineerd in het inpakken van alle spullen. De eerste stop is bij de Madonna Inn te San Luis Obispo. We willen de roze kitcherige Inn graag van binnen bekijken en bestellen koffie, thee en wat gebak. Het is leuk, maar de bediening houdt vandaag niet over. Ze vergeten ons eerst en we krijgen vervolgens lauwe koffie met een voetbad. We bekijken ook de toiletten, maar die is bij de heren leuker dan bij de dames. Toch een leuke stop.

Daarna rijden we over de prachtige kustweg naar Monterey. We stoppen in Cambria (schattig plaatsje waar we even winkelen en rondlopen) en bij de zee-olifanten na San Simeon. Daarna wordt de kust steeds mooier. We eten ergens een klein pizzaatje en rijden in Big Sur via een klein smal weggetje naar het idyllische Pfeiffer Beach. Hier blijven we in het zonnetje een tijd genieten van de wilde zee en de mooie natuur. Joost beklimt allerlei rotsen.

De volgende stop is Point Lobos State Park. Een heel mooi park waar we een leuke wandeling maken en zeeleeuwen zien. We scharrelen een tijd rond bij het water en proberen krabbetjes te vangen. Na het park gaan we naar ons motel in Monterey (twee kamers in de downtown Travelodge). ‘s Avonds slenteren we op de Old Fisherman’s Wharf en eten lekker vis.

dag20 1

dag20 2

dag20 3