Dag 05 / Yosemite

We kopen wat ontbijtspullen in het hele kleine winkeltje bij de receptie van Cedar Lodge. Na het ontbijt in onze suite eerst een duik in de Merced River. Dan nog even afspoelen in het zwembad. Daarna rijden we naar het visitor center in Yosemite Valley. We kopen een foldertje met de beschrijving van verschillende wandeltochten en kiezen de trail naar Vernal Fall. Eerst eten we een paar uitstekende sandwiches bij Degnan’s Cafe. Een goedgevulde maag is het halve werk!

Vervolgens gaan we met de shuttlebus naar het beginpunt van de Vernal Fall Trail. Een schitterende wandeling die na een tijdje vlak naast de waterval flink omhoog gaat (Mist Trail). De nevel van de waterval is lekker koel. Na de klim bereiken we het hoogste punt van de waterval. Een amerikaan biedt spontaan aan een foto te maken van deze “dream family”. Na enige tijd dalen we weer af en gaan bij de winkel in de valley lekkere dingen inslaan om te picknicken.

Dan rijden we naar Glacier point, waar we een schitterend uitzicht hebben over Yosemite Park. We picknicken een stukje van de weg af. Heel gezellig, maar wel op ons hoede voor de beren die ook in dit park wonen. Als het kouder wordt rijden we terug naar de Cedar Lodge. Onderweg stoppen we nog bij Tunnel Viewpoint voor weer een heel mooi uitzicht.

dag05 1

dag05 2