• header2008 grandcanyon

Dag 12 / Zion Park - Bryce Canyon

Na de zware tocht van gisteren vandaag rustig aan naar Bryce Park. Direct na de tunnel in Zion Park parkeren we de auto op de laatste vrije plek van de kleine parkeerplaats bij de Canyon Overlook Trail. Deze hike is niet zo lang en geeft een mooi uitzicht op Zion Park. Onderweg zien we een uiltje zitten.

Daarna rijden we verder naar Bryce Park. In het park rijden we zonder stops naar het uiterste puntje van het park. De uitzichtpunten liggen namelijk allemaal aan een kant van de weg. Op de terugweg liggen ze dan aan de rechterkant, wat het makkelijker maakt om te stoppen. We stoppen bij een groot aantal uitzichtpunten en ze worden steeds mooier.

We hebben na gisteren weinig puf voor een grote wandeling, dus na het park vertrekken we naar Tropic waar we logeren in een gerenoveerde originele pioneer cottage (Bryce country cabins). Bij de supermarkt halen we allemaal lekkere dingen voor de barbecue die vlak voor ons huisje staat.

Na de barbecue lopen Chris, Marianne en ik nog een stuk van de Tropic Trail (aan de achterkant van Bryce Park). Met de lage zon lijkt het alsof de bomen in brand staan, maar het zijn de fel oranje toppen van de hoodoos. Als de zon onder is keren we terug en zien we heel veel grappige konijnen met lange oren.

dag12 1

dag12 2

dag12 3