• header2008 grandcanyon

Dag 10 / Las Vegas - Zion Park

Vanmorgen vroeg op. We hebben zin om weer verder te trekken. Omdat we achter het hotel een laundry hebben gezien gaat Chris (om 7.00 uur…) met een vuilniszak vol wasgoed informeren of het mogelijk is dit snel te laten wassen. En jawel: we kunnen de was om 9.00 uur weer komen ophalen. Ondertussen ontbijten we en pakken we de boel weer in.

Nadat we de was hebben opgehaald rijden we naar het Valley of Fire State Park. Daar stappen we even uit en de mannen klauteren wat op de rotsen. Prachtig die oranje felle kleur van de rotsen tegen het groen van de natuur!

De volgende stop is in het plaatsje St. George. We lunchen bij Dennys. Chris (wel grijs, maar nog geen 55+) stapt over op het “senior menu”. Het is anders gewoon veel te veel eten. Daarna bezoeken we de tempel van de The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints (mormonen). Een prachtig wit gebouw in een mooie ordelijke groene wijk. De tempel mag je niet in, maar bij het kantoortje worden we doorgelaten naar het Visitors Center. We zijn de enige bezoekers en we krijgen een aardig beeld van de luxueuse aankleding van de tempel en de geschiedenis van de mormonen. Een aantal zeer gedreven meisjes willen ons overtuigen van hun geloof. Dit alles onder toeziend oog van een heer die zich wat afzijdiger houdt. Vooral Joost vindt het heerlijk om dit soort discussies aan te gaan en zeker met mooie meisjes. Als we ons weer los hebben kunnen maken van deze zendelingen rijden we verder richting Zion Park.

In Springdale blijven we twee nachten. Bij het Zion Outdoor Center informeren we eerst of het mogelijk is om de Narrows te lopen (flood danger) en huren we vervolgens waterschoenen, stokken en een waterdichte rugzak voor de volgende dag. Bij de supermarkt halen we proviand en veel water. We slapen in een “suite” in het Zion Park Motel en hebben een keukentje.

dag10 1